RegisterenInloggen
Ted van Blokker
Ted van Blokker
14 dagen geleden

Thuishulp

14 dagen geleden

Sinds begin 2019 ontvangen mijn vrouw en ik gedurende 3uur per week van Buurtzorg. Navertelde onze hulp enkele weken geleden dat voortaan slechts 2 uur mag komen. Van Buurtzorg heb ik daar nooit bericht van gekregen. Ik ben in bezit van een brief van de gemeente Drechterland, gedateerd 20 dec. 2018 waarin staat: U heeft recht op de volgende hulp: Hulp bij het huishouden 3 uur per week, ingangsdatum 01-01-2019, einddatum 29-09-2023. Kan dit recht ons zo maar ontnomen worden?

  • Anoniem
   14 dagen geleden

   In 2010 zegt Buurtzorg:
   ‘Buurtzorg Nederland staat erom bekend dat het 40 procent levert van de indicatie. Dat is niet de volledige indicatie, maar het aantal uren per week, zegt directeur Jos de Blok desgevraagd.
   (Zorgvisie – Krista Kroon)

   U schrijft de toekenning gehad te hebben van gemeente Drechterland.
   Deze gemeente geeft op hun site aan (=quote):
   Het kan zijn dat uw zorgleveranciers nu niet in staat is de geïndiceerde hulp/zorg voort te zetten of dat deze tijdelijk anders ingevuld zal worden. In de meeste gevallen zal uw zorgpartner hierover contact met u opnemen en samen met u zoeken naar een oplossing. Voor vragen kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw zorgleverancier.

   Buurtzorg heeft geen contact opgenomen met u noch naar een oplossing gezocht.

   Maar als uw indicatiestelling aangeeft dat u 3 uur per week recht heeft op Thuiszorg van 01-01-2019 tot 29-09-2023 moet dit gezien het voorgaande aan u eorden mergedeeld door Buurtzorg én met u grkrken worden naar een oplossing én een maximale tijdsduur van een evt.wijziging in hun dienstverlening aannu.
   Wellicht kan de initiële indicatiesteller (= gemeente Drechterland) u toelichting geven omdat Buurtxorg in gebreke blijft.

   Succes.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • zorgmedewerkster
   13 dagen geleden

   In Bergen op Zoom geeft de gemeente(WMO) indicatie af voor huishoudelijke hulp. De zorgaanbieder bepaalt vervolgens hoeveel uur zorg geleverd wordt. Als men het hier niet mee eens is kun je een herindicatie aanvragen bij de WMO en evt. beroep aantekenen.
   Mogelijk kunt U eerst in gesprek gaan met de zorgaanbieder en of de gemeente.

   13 dagen geleden

   Geef een reactie