RegisterenInloggen
jbergam
jbergam
meer dan een maand geleden

toegenomen vliegverkeer 7.30-8.30u Schiphol sinds 12-12-2020

meer dan een maand geleden

Als vrijdag (11-12) mogelijke strengere maatregelen worden aangekondigd en zaterdag (12-12) opeens vanaf 7u30 tot 8u30 7 vliegtuigen over AmsterdamNoord vliegen, vermoed ik dat Schiphol nog vlug zoveel mogelijk vluchten door laat gaan. Zondag en maandag word ik er wederom wakker van en als dan de persconferentie van Rutte volgt, en Schiphol wordt genoemd als bedreiging volksgezondheid, realiseer ik me dat ik gelijk heb.
Maar vandaag dinsdag 15-12 word ik er weer wakker van. Houdt dit kabinet nog steeds de hand boven Schiphol? Is het aanzien van Schiphol op de wereldkaart belangrijker dan de gezondheid van de inwoners van het eigen land? Waarom neemt het verkeer boven Schiphol opeens toe? Sowieso heeft Schiphol (m.n. KLM) idioot grote compensaties (leningen? echt?) gekregen om overeind te blijven. Maar de lockdown voor alle niet-medische beroepen, hoe past het beleid van Schiphol (dus KLM, dus kabinet, dus de kleine groep rijke (maar invloedrijke) zakenlui) daar in? Laat ook Schiphol nu ook eens het landsbelang voor gaan.

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   Dat was ons ook al opgevallen: een enorme toename m.n. laatste week over het gebied Ilpendam-Purmerend-Beemster.
   Voorheen (pre-Corona) begon de ellende zo’n beetje rond 20.00 uur, m.n. in het hoogseizoen.
   De laatste week en expliciet dit weekend is het de hele dag raak met een forse toename in de ochtend en vanaf 16.00 uur: en láág (dat je af en toe denkt: liggen de pannen nog op mijn dak).
   Ik vraag mij ook af:why, who??

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   Aanvulling;
   De afgelopen weken (sedert de periode van Black Friday) negeerden Nederlanders de oproep om geen reizen te maken.
   Omroep BNR meldde een forse toename van de verkoop van vliegtickets, waarbij vooral landen met code oranje als Turkije en Spanje populair zijn. Ook de lange wachtrijen op Schiphol illustreerden zondag de toenemende drukte.Vooral op Black Friday ontstond een massale verkoop op goedkope tickets.
   Zo meldde Vliegtickets.nl dat het 90 procent meer tickets had verkocht dan in oktober.
   Het aantal boekingen van vliegtickets voor de decemberperiode is recent zeer fors toegenomen, blijkt uit navraag van BNR bij vier grote aanbieders: Cheaptickets.nl, Budgetair, Vliegwinkel.nl. en Vliegtickets.nl.
   Het aantal boekingen voor vluchten rond de feestdagen is aanzienlijk.
   Zo verkocht Vliegtickets.nl nu al ongeveer een derde van het aantal tickets dat het vorig jaar voor diezelfde kerstperiode verkocht.
   Bron: NH Nieuws 13-12-2020

   Dus daar ligt (een deel van) de wsch de oorzaak.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   16 december 2020 RTL (quote);
   Op vakantie ondanks code oranje: ‘Ben liever daar dan hier’
   Sinds vandaag geldt voor de hele wereld code oranje. Dit betekent dat Nederlanders wordt geadviseerd alleen nog maar noodzakelijke reizen te maken. Toch staan vandaag op Schiphol nog steeds vakantiegangers die onder andere richting Curaçao, Bonaire en Sint Maarten vertrekken. “Er zijn daar minder coronagevallen dan hier.”

   Tsja, dan is de vraag van topicstarter Jbergam waarom er zoveel vliegtuigen overkomen grotendeels beantwoord.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Dwarsligger
   meer dan een maand geleden

   Er vliegen ook vrachtvliegtuigen!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   meer dan een maand geleden

   Dwarsligger,
   Die vrachtvliegtuigen vlogen al vanaf medio maart en voor mensen die in het gebied Amsterdam Noord-Ilpendam-Purmerend-Beemster wonen is dát niet het grootste probleem.
   Opvallend is de extreme toename van vliegverkeer en -geluid in Amsterdam Noord dagelijks de laatste week vanaf 7u30 tot 8u30, en in het gebied Ilpendam-Purmerend-Beemster een forse toename in de ochtend en vanaf 16.00 uur.
   In het gebied Ilpendam-Purmerend-Beemster ook nog eens behoorlijk láág (dat je af en toe denkt: liggen de pannen nog op mijn dak).
   Inmiddels is het in de media naar voren gekomen wat de reden is (én dat zijn géén vrachtvliegtuigen);
   *De afgelopen weken (sedert de periode van Black Friday) negeerden Nederlanders de oproep om geen reizen te maken:de lange wachtrijen op Schiphol illustreerden zondag de toenemende drukte.
   *Op 16.12 op Schiphol nog steeds vakantiegangers die onder andere richting Curaçao, Bonaire en Sint Maarten vertrekken.

   Dat zijn dus mensen en die worden níet in vrachtvliegtuigen vervoerd naar hun (niet essentiële vakantie)bestemming.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie