RegisterenInloggen
JackyVef
JackyVef
meer dan een maand geleden

Toilet weigering

meer dan een maand geleden

Vanmorgen weer geweigerd bij de Jumbo. Gesloten door Corona, terwijl je bij Albert Heijn wel gebruik kunt maken van het klantentoilet. ivm medicijnen maakt geen indruk. Erg klantonvriendelijk, er zijn geen andere mogelijkheden in de directe omgeving, dus naar huis. Gelukkig was mijn man er bij en was ik met de auto, met de bus was ik zeker een half uur onderweg geweest en dat bij hoge nood. Nee jumbo, mij zie je hier niet meer.

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ik ga er al heel lang niet meer vanuit dat er ook maar een beetje medemenselijkheid is . Tegenwoordig is het zo dat als je als oudere te barsten valt op straat dan stappen ze net zo vrolijk over je heen en lopen door .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    meer dan een maand geleden

    “Tegenwoordig is het zo dat als je als oudere te barsten valt op straat dan stappen ze net zo vrolijk over je heen en lopen door “; niet alleen ouderen worden zo behandeld, hoor.
    En met een beetje pech grijpen ze eerst nog even je bezittingen voor ze verder lopen……😣.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Gerard67
    meer dan een maand geleden

    Inderdaad dat kun je wel stellen worden je zakken gratis en voor niets geleegd 😖😖😖

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   JackyVef,
   Dat is kennelijk het “nieuwe normaal” (maar is al vóór corona ingegaan).
   Als ik ergens heen ga hou ik echt rekening met mijn consumptie-inname én de aanwezigheid van (openbaar) toegankelijke toiletten (ik wil er zelfs voor betalen).
   Gewapend met hygiënische doekjes en extra zakdoekjes ga ik op pad.

   Ik erger mij aan het gebrek aan (openbaar) toegankelijke toiletten.
   Net als aan de starre houding in deze van veel (winkel)personeel.

   En ja, dat u dan besluit om een winkel te mijden kan ik volledig begrijpen maar als u (of ik) dat bij iedere weigerende winkel doen, dan blijven er heel weinig winkels over 😉.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Miss Marple
   meer dan een maand geleden

   Een aantal jaren geleden maakte ik het volgende mee. Ik was in een winkel wat aan het rondkijken en daar was ook een mevrouw met twee kleine kinderen, eentje lag in de kinderwagen en de ander was ongeveer drie jaar oud. De moeder vroeg netjes aan de kassière of zij even van het toilet gebruik mocht maken want haar dochtertje had hoge nood. Dit werd geweigerd. Ook nadat er allerlei goede argumenten, om toch het gebruik van het toilet toe te staan al is het dan maar voor één keer, de kassière bij wijze van spreken om de oren vlogen, bleef zij weigeren. Als reden hiervan gaf ze aan dat het toilet alleen voor het personeel was en niet voor klanten. En een uitzondering maken voor een driejarig meisje met hoge nood deed ze niet. Ik kreeg medelijden met de kleine meid en haar moeder. En toen ik vroeg aan de kassière wat ze zou doen als die kleine meid het niet meer op kon houden, haalde ze haar schouders op. En toen ik daarop reageerde door op te merken dat het klantvriendelijk zou zijn een uitzondering te maken voor die kleine meid, bleef ze bij haar standpunt dat het toilet alleen voor het personeel is.

   Toch kan er ook een goede reden zijn om het gebruik van het toilet te weigeren. Een aantal jaren geleden was het bij een plaatselijke supermarkt gewoon om klanten met hoge nood toe te staan gebruik van het toilet te maken. Helaas zijn er altijd weer mensen die dit voor anderen verpesten doordat ze na gebruik het toilet gewoon erg smerig achterlieten. Het winkelpersoneel mocht de smeerbende schoonmaken. Nadat dit diverse malen had plaatsgevonden is men ermee gestopt. En dat kan ik goed begrijpen.

   In Duitsland is in bijna iedere supermarkt een klantentoillet, in de grotere supermarkten zoals Kaufland zelfs meerdere voor dames en heren. Het lijkt mij een goed idee als dat in Nederland ook zou worden gerealiseerd. Men zou net zoals bij de Hema personeel kunnen aanstellen die de toiletten schoon houdt en dit aan de klant door berekenen door een bedrag van bijvoorbeeld vijftig cent te vragen.
   Zo voorkom je dat de toiletten erg vies worden en een klein meisje haar hoge nood niet meer op kan houden.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • FRATER
    meer dan een maand geleden

    ik zou het kind gewoon ter plekke midden in de winkel hebben laten plassen, benieuwd of ze het kind dan een volgende keer ook een toiletbezoek nog weigeren.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Dagmar27
    meer dan een maand geleden

    Frater,
    Come on zeg; “ik zou het kind gewoon ter plekke midden in de winkel hebben laten plassen”.
    Wie mag het dan opruimen?
    Dat is echt niet de eigenaar of filiaaalleider.
    Ik heb jarenlang een winkel gehad, heb wél gebruik laten maken van de toilet, ik heb heel veel viezigheid geruimd van degenen die “nodig moesten” .
    Maar een “klant” die een kind, dat onder zijn/haar toezicht staat, mijn zaak zou laten bevuilen kreeg en krijgt terstond een emmer en dweil om de troep op te ruimen.

    Doe-effe-normaal, zeg.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • avankempen
   meer dan een maand geleden

   In een woord schandalig dat winkels mensen met hoge nood weigeren gebruik te laten maken van hun toilet. Onmenselijk, maar wel begrijpelijk om meerdere redenen. Mensen kunnen besmettelijke ziekten hebben, laten het toilet smerig achter, (sommige Nederlanders doen hun naam dat ze Nederlander zijn eer aan) maken er gebruik van maar zijn te beroerd om er wat voor te betalen en lopen zonder 50 Eurocent op het bordje van de toiletjuffrouw te leggen het toilet uit en zo kan ik nog even doorgaan. Het zou inderdaad klantvriendelijker zijn iemand uit de nood te helpen maar nog beter voor bezoekers een toilet te hebben. Een openbaar toilet van de gemeente is maar een betrekkelijk alternatief want je zult altijd zien dat als iemand erg moet dat dit openbare toilet net even wat te ver weg is om er nog lopend te kunnen komen. Maar let wel, ook hier gelden bovenstaande argumenten om dit niet te doen. Wij Nederlanders zijn in staat om een winkel binnen te lopen, het toilet te gebruiken en smerig achter te laten en zonder te betalen weg te gaan en zelfs niets in een winkel te kopen. Dus alleen maar kosten voor de winkelier. Kijk maar eens hoeveel mensen ook stiekem bij de horeca binnenlopen, het toilet gebruiken en weer naar buiten sluipen. Zou het geen drankje of kopje koffie waard zijn dat je bij die horeca man zijn toilet kunt gebruiken? Laat ons dus ook eens goed bij onze eigen houding stilstaan voordat we ongenuanceerd kritiek leveren op de middenstand. Men hoeft er geen winst op te maken maar het lijkt me niet meer dan normaal dat de zaak er geld geen bij hoeft leggen. Ik denk dat winkeliers en horecamensen best wel meer aan dit probleem voor mensen zouden kunnen en misschien wel willen doen want het levert wel klanten op in hun bedrijf, mits we ons netjes gedragen en niet te beroerd zijn daar ook wat tegenover te stellen. Het ene plezier is het andere waard moet je maar denken. Maar ja onze eigenschap als zuinige Piet kennende zal reden zijn voor de zakenman om het probleem voor de mens in hoge nood niet op te lossen en een extra toilet uitbreiding, schoonhouden, toiletpapier etc zitten nu eenmaal kosten verbonden en zullen wij bereidt moeten zijn gewoon te betalen voor de door de zakenlui aan ons aangeboden service. Het zal ergens van betaald moeten worden maar als we na gebruik van een toilet snel de winkel uitlopen of een horecazaak verlaten zonder te investeren dan zullen we onze plas nog even op moeten houden.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • FRATER
    meer dan een maand geleden

    klanten geen gebuik laten maken van het toilet vanwege mogelijk besmettelijke ziekten s geen argument; eigen personeel kan ook (ongemerkt) van alles en nog wat onder de leden hebben.
    En klanten die het toilet smerig achter laten ? natuurlijk zijn die er , maar het eigen personeel is ook lang niet zo schoon en hygienisch hoor.

    Ik ben met regelmaat in winkels geweest waar het openbare bezoekers toilet heel wat schoner was dan dat van het personeel.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Allemaal heel begrijpelijk , vind weliswaar dat de mogelijkheid altijd toch geboden moet worden voor mensen in grote nood . Ikzelf hebt b.v weleens een bezorgster aan de deur gehad die aan me vroeg mag ik soms even gebruik maken van uw toilet . Dat heb ik toegestaan omdat ik zelf ook weleens in zo’n zelfde situatie verkeerde . Het is gewoon een beetje uit goed fatsoen , mede menselijkheid en empathie naar vreemden . Dan maar een beetje minder frisse toilet en wc-bril dat maak ik wel schoon no problem doe ik verder niet moeilijk mee .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • StenH
   meer dan een maand geleden

   Als een assistente van de dokterspost je al vraagt bij wie je moet zijn voor je afspraak en dit boven blijkt te zijn en zij dan glashard zegt dat je daar dan naar de wc moet, ondanks zeer hoge nood, (darmziekte) wat verwachten we dan in winkels?

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   We moeten allemaal weleens plassen spontaan geen mens uitgezonderd . Wat dat betreft zijn wij Nederlanders weleens eigenaardig daarin en gaan daar verschrikkelijk moeilijk over doen . Uiteraard zijn er vieze en smerige mensen die toiletten nu niet al te schoon houden . Maar ik vind niet dat iedereen over 1-kam geschoren moet worden met bepaalde smeerkezen . Personeel kan zeker net zo goed besmettelijke ziekten bij zich dragen als bezoekers . Dan lopen wij als zogenaamd schoon volk die het zogenaamd weten behoorlijk ver achter t.o.v van onze Duitse buren .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Nan2020
   meer dan een maand geleden

   Laten gemeenten eindelijk eens toiletten neerzetten! In de Horeca was het tot voor kort geaccepteerd dat je er naar de wc kon, nu staat er vaak Alleen voor Klanten op de voorruit. Dus gemeente: doe er iets aan.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie