Registeren Inloggen
Jordan van Bergen
Jordan van Bergen
meer dan een maand geleden

Transavia vliegt op oranje gebied (OK) maar als vakantieganger mag je niet annuleren

meer dan een maand geleden

Op 8-12-2019 een vlucht geboekt bij Transavia om naar Malaga te vliegen op 6 oktober naar Spanje.

Nu Spanje oranje gebiedt is en dit wellicht nog op 6 oktober ook het geval is wilde ik weten hoe wij de vlucht kunnen annuleren. Nou annuleren kan maar je bent dus gewoon je geld kwijt. Dit was de reactie vanuit webcare:

“Nou Transavia gaat pas over tot annuleren als het code rood word. En zolang het code oranje is zal de vlucht van 6 oktober dus gewoon doorgaan. Ik heb helaas geen zekerheid over het feit of een land op code rood gaat. Groetjes Stacey”

Navraag gedaan: ? Van de overheid mogen we niet voor vakantie naar een Oranje gebied vliegen. Wat betekent dit dus voor onze reis? Wij mogen niet van de overheid onder Oranje voor vakantieplezier vliegen.

Antwoord Transavia webcare:

“Dat betekent dat u de vlucht kunt omboeken. U kunt een vertrek datum kiezen tot volgend jaar, alleen moet het omboeken wel voor u huidige vertrek datum gebeuren want anders raakt u de tickets kwijt. Gr Stacey”

Ik moet nog uitzoeken of je dus al kunt omboeken naar september/oktober 2021. Maar eigenlijk wil ik gewoon deze reis annuleren en het geld terugkrijgen omdat onze overheid voor ons heeft bepaald dat we niet voor plezier mogen reizen naar Spanje. Dit lijkt mij voldoende reden om een vlucht te annuleren omdat je domweg niet mag vliegen naar Spanje.

Kan iemand aangeven hoe het kan dat Transavia annuleren niet toestaat en gewoon aangeeft dat je dan je geld kwijt bent?