Registeren Inloggen
mnelissen
mnelissen
meer dan een maand geleden

uitleg site ABP aanvullende diensttijd ABP verschil tussen en voor/na

meer dan een maand geleden

ik heb bij het ABP pensioen opgebouwd van van 01-07-1976 tot 01-09-1988. er heeft in 1988 waardeoverdracht plaatsgevonden. Mijn echtgenote werkt gedurende die tijd

Het ABP geeft bij aanvraag het volgende antwoord:Heeft u voor 1-1-96 of na 1-1-2007 pensioen overgedragen naar een andere pensioenuitvoerder? Dan heeft u geen recht op de aanvulling samenvallende diensttijd.

op de site MAX staat
13) Als je ABP-pensioen is overgedragen naar een ander pensioenfonds, kom je dan nog in aanmerking voor de regeling? Ook als dat na 1995 is geweest?
Bij een waardeoverdracht van ABP naar een ander pensioenfonds vóór 2007 kan recht bestaan op een aanvulling samenvallende diensttijd. Heeft de waardeoverdracht vóór 2007 plaatsgevonden? Dan kunt u recht hebben op deze aanvulling van ABP.

ook bij de beantwoording van de kamervragen op 10 maart 2020 lees ik iets anders dan het APB nu als antwoord geeft ( vraag 7 indien partner A bij het ABP pensioen opbouwde en partner B bij een ander fonds en partner A op enig moment het pensioen heeft overgedragen is het recht op de toeslag vanwege samenvallende diensttijd dan ook overgedragen en heeft het ABP daarvoor geld overgedragen aan het nieuwe pensioenfonds?
antwoord: heeft de waardeoverdracht plaatsgevonden voor 2007 dan is geen waarde voor de aanvulling samenvallende diensttijd meegegeven, evt aanspraken zijn achtergebleven bij ABP.

op de site van het abp.nl/aanvulling
vraagstelling: heeft u TUSSEN 1-1-1996 en 1-1-2007 pensioen overgedragen naar een andere pensioenuitvoerder?
antwoord: Heeft u VOOR 1-1-96 of NA 1-1-2007 pensioen overgedragen naar een andere pensioenuitvoerder? Dan heeft u geen recht op de aanvulling samenvallende diensttijd.

het woord VOOR en NA moet volgens mijn TUSSEN zijn zoals in de vraagstelling

gaarne uw hulp

  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   Ik vermoed dat het wel goed is. Bij overdracht tussen 1996 en 2007 heeft u geen recht. Op de site https://www.abp.nl/over-abp/actueel/nieuws/veelgestelde-vragen-over-de-aanvulling-samenvallende-diensttijd-met-pensioen-van-uw-partner.aspx#accordion-item-tcm203-210416-16 staat als antwoord “ Heeft de waardeoverdracht vóór 2007 plaatsgevonden?

   Dan KUNT u recht hebben op deze aanvulling van ABP. Wij informeren u hierover kort voordat u uw AOW-leeftijd bereikt.”. ( let op “KUNT”, dus het is niet zeker). Kennelijk is er dan alleen recht als de waardeoverdracht tussen 1996 en 2007 heeft plaatsgevonden. De betreffende vraag en antwoord is inderdaad onduidelijk.

   meer dan een maand geleden
  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   Ik heb een fout gemaakt. Ik schrijf “ Ik vermoed dat het wel goed is. Bij overdracht tussen 1996 en 2007 heeft u geen recht”. Dit moet zijn: “….. tussen 1996 en 2007 heeft u WEL recht”.

   meer dan een maand geleden
  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   In vraag 7 van de kamervragen wordt inderdaad alleen het jaartal 2007 genoemd. Er wordt gezegd dat indien de waardeoverdracht heeft plaatsgevonden voor 2007 , dat er dan recht op aanvulling bestaat. ( tekst vraag 7 kamervragen “ ….. Heeft de waardeoverdracht van ABP naar de andere pensioenuitvoerder plaatsgevonden voor 2007 dan is geen waarde voor de aanvulling samenvallende diensttijd meegegeven…..).

   meer dan een maand geleden