Registeren Inloggen
Sjouke
Sjouke
meer dan een maand geleden

Uitvaartverzekeringen keren veel weinig uit

meer dan een maand geleden

Hoe kan het dat uitvaartverzekeraars een relatief laag bedrag (ca, € 3.000,-) uitkeren. Terwijl de gemiddelde uitvaartkosten meer dan het dubbele zijn?

  • MAX Ombudsman
   meer dan een maand geleden

   Beste Sjouke,
   Het ligt aan de polis die je hebt. Er zijn verschillende soorten polissen. De één keert een pakket van diensten uit die je kan uitkiezen, de ander staat voor een bedrag dat je zelf kunt besteden en weer een ander biedt een pakket én een geldbedrag uit. Het begint bij de polis die ooit is afgesloten. Was dat een polis met een indexatie of juist niet? Met andere woorden, steeg de waarde mee met de tijd en de benodigdheden, of bleef hij op één bedrag hangen? Vaak blijken mensen toch onderverzekerd te zijn. Vaak weten mensen ook niet dat ze ook misschien wel onderdelen weg kunnen halen bij een begrafenisondernemer en iets anders ervoor in de plaats stellen. Zo is een aula bij een crematie per half uur te boeken voor best hoge prijzen. Terwijl het buurthuis waar een vader of moeder regelmatig kwam veel goedkoper is en ook nog beter bij het karakter van de overledene zou kunnen passen.

   Het is dus zaak om bij leven de, vaak oude, polis er eens bij te pakken en te bekijken of deze voldoet aan de wensen en mogelijkheden van deze tijd.

   Met vriendelijke groet,
   Jeanine Janssen

   meer dan een maand geleden
   • Vasarlo
    meer dan een maand geleden

    Bedankt voor deze in formatie. Wij kwamen er net achter bij de begrafenis van een vriendin, dat er te weinig werd uitgekeerd om de begrafenis te kunnen dekken. Kijk dus uit allemaal bij het afsluiten van zo’n polis

    meer dan een maand geleden