RegisterenInloggen
Rienvd
Rienvd
meer dan een maand geleden

Vaccinatiebewijs in gele boekje?

meer dan een maand geleden

Er is sprake van dat je in andere landen met je “gele boekje” kunt moet aantonen waarvoor je ingeënt bent.
MAX kan veel ouderen blij maken door een procedure te publiceren hoe je aan inentingsbewijzen kunt komen.
Ik ben geboren in 1945, lang voordat de vaccinregistratie door de GGD werd gestart. Een “gele boekje” hebben we nooit gehad en ook later nooit gekregen.
We zijn 10 keer over grote afstanden verhuisd in Nederland en hebben in alle woonplaatsen andere singel artsen of artsencentra of gezondheidsdiensten gehad. Ik ben in veel ziekenhuizen behandeld. Nergens heb ik een stempel, boekje of inentingsbewijs ontvangen. Van de ene kant van het land naar de andere kant zijn zelfs belangrijke operatiegegevens in ziekenhuizen zoekgeraakt. Pas sinds een jaar geleden heeft mijn ziekenhuis een toegankelijk register van wat daar de laatste jaren is gebeurd en sinds gisteren heb ik voor het eerst kunnen aangeven dat ook andere medici in die gegevens mogen neuzen. Het is voor mij onmogelijk om gegevens vanaf mijn jeugd tot een paar jaar geleden boven tafel te krijgen.
Mijn situatie lijkt misschien extreem maar mijn zoon van 52 jaar woont al meer dan 20 jaar in America, ook op diverse plaatsen, en moest laatst inentingsgegevens overleggen maar ook die konden we niet achterhalen.
Door corona zou het nodig kunnen zijn dat ik voor Egypte een of meer inentingen moet overleggen. Ik vermoed dat er veel ouderen zijn die net als k niet weten met welke bewijzen je op stap kunt gaan en hoe je aan een soort gele boekje met inentingsbewijzen komt.
Alvast hartelijk dank voor de hulp.
Groet, Rien van Dongen

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Beste Rien,
   Een geel vaccinatie boekje kan je onder anderen krijgen bij een huisartsenpraktijk die bijvoorbeeld een pneumokokkenprik bij je willen zetten. Daar in dat zelfde boekje kan je bijvoorbeeld je Covid sticker plakken dat je tegen corona bent ingeent .
   Pneumokokken zijn bij iedereen aanwezig en kunnen je flink ziek maken. Als je boven de 60 bent en zwakke longen hebt of COPD patient dan is verstandig om je te laten inenten met die pneumokokken prik. Kijk maar eens op de site reisprik.nl daar vind je huisartsen die reisprikken zetten maar ook die pneumokokken prik.

   Met bezorgde groet,

   BN-er

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Het boekje is gewoon te koop zie ik. Zie: https://www.sdu.nl/shop/het-vaccinatieboekje-internationaal-bewijs-van-inenting-of-profylaxe.html . Het heet oorspronkelijk ‘internationaal bewijs van inenting tegen gele koorts’. Ik heb het al jaren en inmiddels staat ook mijn eerste covid prik erin vermeld. Succes!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie