RegisterenInloggen
Felicitas
Felicitas
15 dagen geleden

Vakantie all tours via vakantie discounter

15 dagen geleden

Samen met een vriendin geboekt bij Vakantie discounter naar Mallorca. Mallorca is nu code oranje sinds donderdag. Andere reisorganisaties annuleren deze reizen maar van de vakantie discounter hoorden
wij dat de vakantie gewoon doorgaat. Onze reis en bagage verzekering dekt geen enkele Corona gerelateerde schade als wij wel daarnaar toe gaan. Ook wordt de reis niet vergoed als wij de reis willen annuleren.
Wat kunnen wij hier nu verder mee, want wij vinden het te risico vol om nu te gaan. Stel 1 van ons loopt Corona op, kan niet mee naar huis en moet daar achter blijven. Wie betaalt het hotel, medische kosten e.d.
Wij willen liever annuleren, maar wel geld terug!

  • Superbitch
   15 dagen geleden

   Op de site van ANWB wordt het volgende vermeld:
   Je kunt altijd zelf annuleren, maar je krijgt niet altijd je geld terug.
   Je hebt wettelijk alleen recht op geld terug als je kan aantonen dat de situatie ter plaatse zo erg/ onveilig is dat niet verwacht mag worden dat je er naar toe gaat of dat de reis aanzienlijk is gewijzigd.

   In alle andere gevallen is annuleren niet kosteloos.
   In de algemene voorwaarden staat welk bedrag je kwijt bent als je annuleert.
   Wel kan de reden van annulering onder jouw annuleringsverzekering vallen.
   Ga dit na in de voorwaarden. 

   Als je toch wilt annuleren, omdat je vanwege corona liever niet gaat, neem dan contact op met de reisorganisator en vraag of er andere mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld omboeken.

   Indien de reisorganisatie annuleert moet de reisorganisatie moet de reissom terugbetalen.

   Op de site van Zorgwijzer staat nog iets over dekking kosten bij medische behandeling t.g.v. Corona in oranje gebied t.w.:
   Wie deze zomer op vakantie gaat naar een gebied dat op code oranje staat, kan gewoon rekenen op vergoeding van urgente zorgkosten bij ziekte of een ongeval.

   Stel dat je in het buitenland op de IC moet worden opgenomen in verband met corona, dan krijg je deze kosten gewoon gedekt via je basisverzekering.
   Zelfs in landen met een negatief reisadvies, meldt de Zorgverzekeringslijn.

   Sterkte met je te maken keuze.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie