RegisterenInloggen
JimF
JimF
9 dagen geleden

Vakantie & corona

9 dagen geleden

Hallo,

Mijn vriend en ik willen niet meer op vakantie. We zouden op 6 juli vertrekken naar Kreta. Nu is het zo wanneer wij annuleren, wij gewoon 100% van onze reissom moeten betalen. Omboeken is ook niet mogelijk, ook niet naar een ander moment of ander land. We mochten ook geen andere namen opgeven die wel zouden willen reizen. Wij kunnen niks. We kunnen nu alleen annuleren maar al ons geld kwijt zijn, of gaan wat wij totaal niet zien zitten. Mag dit zomaar? Mijn gezondheid is zelf niet optimaal en ik wil daardoor gewoon geen risico lopen.

  • Gerard67
   9 dagen geleden

   Ik denk dat reageerders hierop wel iets meer info nodig hebben zoals heeft u alleen een vliegreis geboekt of een pakketreis dus vliegen met verblijf in Kreta alsook vliegmaatschappij en/of reisorganisatie . Ik lees iedere dag van deze schrijnende vakantie verhalen op dit forum namelijk . Ik moet u het antwoord schuldig blijven want ikzelf weet er te weinig van . Maar misschien weet iemand anders het wel .

   9 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   9 dagen geleden

   Beste Jim,

   Sowieso geldt voor Grirkenland per 1 juli code geel en kunt u op vakantie (of u wilt of durft is iets anders): coronaregelingen zijn derhalve niet meer van toepassing.

   U zit sowieso in de duurste periode om te annuleren en dan geldt in het algemeen:
   U kunt de reisovereenkomst opzeggen.
   U bent dan verplicht om aan de reisorganisator de schade te vergoeden die deze ten gevolge van de opzegging lijdt.
   Deze bedraagt maximaal eenmaal de totale reissom.

   Ik kan u alleen de algemene annuleringsregeling aangeven omdat u vrijwel geen info heeft verstrekt.

   Dagmar

   9 dagen geleden

   Geef een reactie