RegisterenInloggen
Stedentrip
Stedentrip
12 dagen geleden

Vakantiediscounter

12 dagen geleden

Wij hadden in januari 2020 een stedentrip geboekt naar Valencia, voor de maand september.
Wij, dat zijn twee bevriende stellen, 65+.
Eind juli gevraagd aan Vakantiediscounter of de reis nog om te boeken was in verband met corona, en wij toch tot de risicogroep behoren. Dat was niet mogelijk. Besloten dan maar af te wachten.
24 augustus mail ontvangen in verband met de kleurcodering oranje van Spanje. Wij moesten afwachten tot nader bericht.
Annuleren kon maar wij waren dan de hele reissom kwijt (in januari al helemaal moeten betalen)
De dag van vertrek kwam, 7 september, geen bericht. Spanje was nog steeds kleurcodering oranje en volgens het overheidsadvies alleen noodzakelijke reizen.
Weer chatcontact met Vakantiediscounter opgenomen.
Volgens hen hadden wij gewoon moeten vertrekken en verwezen naar een verklaring op hun site die zei dat oranje niet wil zeggen dat je niet op vakantie kunt gaan.
Wij zijn dus niet gegaan, geld kwijt, maar vinden het een vreemde zaak dat het overheidsadvies in de wind wordt geslagen.
Kunnen jullie hierover iets zeggen?
Wij vinden dat een tijdige toelichting of het aanbod van misschien omboeken of voucher op zijn plek was geweest!

  • Debree
   12 dagen geleden

   Met die laatste zin ben ik het helemaal eens. U had gewoon op de hoogte moeten worden gesteld van de ontwikkelingen. Het lastige is dat op dit moment de belangen van reisorganisaties en vliegmaatschappijen enerzijds en de consument anderzijds ver uiteenlopen. En daar maken die organisaties blijkbaar gretig gebruik van. Want zolang er mag worden gevlogen doen ze dat. En als u daarvan dan geen gebruik maakt dan bent u helaas de gedupeerde. Een paar maanden geleden was dat nog anders. Toen mocht er gewoon niet worden gevlogen, kon de maatschappij niet leveren en kreeg u een voucher. Nu rolt de hele zaak de andere kant op. En dat betekent dat ook als u zich niet prettig voelt bij vliegen of als u tot een risicogroep behoort u toch aan het kortste eind trekt, helaas.

   12 dagen geleden

   Geef een reactie