Registeren Inloggen
KareldeGrote
KareldeGrote
meer dan een maand geleden

Van het gas af

meer dan een maand geleden

Na het zien van uw programma over dit onderwerp op 31 januari, maar ook in andere programma’s over dit onderwerp, lijkt het net of Nederland alleen maar eengezinswoningen en herenhuizen met allemaal flinke tuinen kent. Echter, veel woningen zijn flat- of appartementswoningen. Die hebben sowieso vrijwel allemaal te weinig ruimte om een luchtwarmtepomp te plaatsen. En die zitten ook allemaal zo dicht op elkaar dat geluidsoverlast bijna zeker optreedt. En voor allerhande extra apparatuur als (zonne)boilers ontbreekt binnen meestal de plaats, terwijl ook hier geluidsoverlast (intern) dreigt. Mijn vraag is of het geen tijd wordt om aan de (eventueel) gasloze appartementsgebouwen serieuze aandacht te besteden? Ook zou het interessant zijn om aan het het aspect Lage-Temperatuur-Verwarming (LTV) (zoals de warmtepomp) aandacht te besteden en dan met name aan de vraag of daarmee hetzelfde comfort gecreëerd kan worden als door middel van Hoge-Temperatuur-Verwarming (HTV) (zoals de huidige CV-ketel).

    • Henk Terpstra
      meer dan een maand geleden

      Geachte Karel de Grote.,
      Van het gas af kan NIET. De politiek is zwaar gestoord.! alleen Dik Trom kon achterste voren op een Ezel rijden. Je gaat niet de schoonste brandstof die we hebben , met eveneens de laagste transport verliezen afsluiten. dat is een politiek opzetje. We halen geen aardgas meer uit Groningen. Als het daar verzakt is het niet aan ons om ook nog vergoeding uit te keren. Wist u dat via de Oostzee, nu door Duitsland het gas onder Groningen vandaan gepompt wordt. Werd openlijk op de Duitse TV via een documentaire in beeld gebracht.
      Waarom denkt u dat de VVD ,( de partij die de dividend belasting voor Multi bedrijven wil afschaffen)
      Plotseling omslaat naar milieu economie maatregelingen? Juist ,handel . Vervuilend werk.
      Waarom denkt u dat Shell een watersto fabriek wil bouwen? Windmolens op zee. Kort El stroom door wind. naar waterstof 11% rendement. 89% energie verlies. Waterstof opslaan iin zoutkoepels kan niet .Omzetten naar elektrische energie wederom 11% rende ment. Verlie is 2* 89% is 178%. Rondpompen van energie. Daar wil Shell en Co subsidie voor ontvangen. En het CO2 gehalte stijgt sneller dat het ijs smelt. Van het gas af kan niet ook omdat een warmte pomp meer elektra vraagd dan het net aan kan. Eerder een elektra CV ketel. Groet en bestudeer de domme energie transitie.

      meer dan een maand geleden