RegisterenInloggen
IKJJ
IKJJ
18 dagen geleden

Vergoeding bril met glazen

18 dagen geleden

Met het ouder worden heb je eerder kans op staar. Dat is nu bij mij het geval. Ik ben nu daarvoor noodgedwongen aan beide ogen geopereerd en heb ik sferische lenzen gekregen. Daardoor is mijn huidige (multifocale) bril niet meer bruikbaar en moet ik (helaas) eerder dan de geldende 3 jaar vergoeding van de zorgverzekering een nieuwe bril aanschaffen (scheelt ca. 6 maanden). Mijn zorgverzekeraar (Achmea/Zilveren Kruis) werkt niet mee, om alsnog in deze situatie de vergoedingstermijn hiervoor aan te passen en de vergoeding van
€ 150 toe te kennen en te registreren, dat ik dan pas uiteraard over 3,5 jaar weer zonodig aanspraak kan maken op een brilvergoeding. Ik vind het niet terecht, dat zorgverzekeraars na een noodgedwongen staar-/cataract operatie de vergoedingsregeling aan kan of wil aanpassen. Bent u het met mijn stelling eens en dat de zorgverzekeraars dit zouden moeten aanpassen?

  • IKJJ
   18 dagen geleden

   Aanvullende info van Achmea: Een staaroperatie is niet schrijnend genoeg om voor een brilvergoeding in aanmerking te komen (nadat die al binnen 3 jaar was verleend).

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Debree
   17 dagen geleden

   Nee, daar ben ik het niet mee eens. Als ik van de trap val en opeens een hulpmiddel nodig heb dat ik anders een keer in de zoveel tijd krijg vergoed dan ga ik ook niet piepen. U heeft gewoon eerder dan de termijn die ervoor staat iets nodig. Dat is puur persoonlijk. Ook als u er een theorie aan hangt dat je bij het ouder worden eerder kans op staar hebt. Dus ik vind het terecht dat uw verzekeraar een aanpassing van de termijn weigert.

   17 dagen geleden

   Geef een reactie