Registeren Inloggen
Waldesia
Waldesia
meer dan een maand geleden

Vergoeding kapotte bril

meer dan een maand geleden

Mijn bril is door iemand van mijn neus gestoten en daardoor was het glas kapot. De WA verzekering doet erg moeilijk over de vergoeding. Moest dit regelen via mijn inboedel verzekering, maar ook die doen erg moeilijk om de bril te vergoeden.

    • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
      meer dan een maand geleden

      Schade aan brillen staat in de top 3 van geclaimde voorwerpen bij verzekeraars.
      Jaarlijks sneuvelen tienduizenden brillen door onhandige ongelukjes of onoplettendheid.

      Verzekeraars hanteren over het algemeen de leeftijd van 14 jaar als grens voor het wel of niet aansprakelijk zijn.
      Kinderen vanaf 14 jaar worden geacht zelf verantwoordelijk te zijn voor de bril en dus ook aansprakelijk voor de eventuele schade. In de praktijk komt het er eerder vrijwel altijd op neer dat de ouders alsnog opdraaien voor de rekening.

      De meeste WA-verzekeraars vergoeden geen kosten voor schade aan brillen maar het valt altijd te proberen. Vul het schadeformulier altijd zo duidelijk mogelijk in, richt met name aandacht op de context waarin de schade opgelopen is. Belangrijk is dat je aannemelijk kan maken waarom deze situatie met bijbehorende schade niet voorkomen had kunnen worden.

      Wanneer het verhalen van de kosten op de WA-verzekering niet lukt is het nog een optie om de kosten op de inboedelverzekering proberen te verhalen. Deze letten echter weer op compleet andere factoren dan de WA-verzekeraar. De inboedelverzekering kijkt voornamelijk naar de omgeving en de zorg voor de bril. Heeft men de bril wel bewaard in een speciale brillenkoker? Heeft men ervoor gezorgd dat de bril altijd stevig op het gezicht zat en goed paste? Is de bril op een veilige plaats opgeborgen ten tijde van het ongeval? Er wordt gekeken of de schade veroorzaakt is in context die vergoed wordt door de inboedelverzekering.
      In die gevallen heeft men meer kans op een vergoeding dan wanneer men invult dat de bril ‘ergens rondslingerde’.
      Helaas hebben veel inboedelverzekeraars een uitsluiting opgenomen in de voorwaarden wat betreft schade aan of verlies van brillen en lenzen.

      Kijk de vergoedingen van de zorgverzekering polis ook even goed na! Sommige verzekeraars vergoeden een bepaald deel van een bril of zelfs de gehele bril. Vaak zitten hier wel diverse voorwaarden aan vast zoals dat men om de drie jaar aanspraak kan maken op een vergoeding voor een bril. Het kan echter ook voorkomen dat uw zorgverzekeraar aantrekkelijke aanbiedingen heeft geregeld met bepaalde brillenzaken. Veelal is het zo dat verzekeraars de dagwaarde of reparatiekosten van de bril vergoeden.

      U kunt de veroorzaker van de schade aansprakelijk stellen voor uw schade.
      De opticien is vaak bereid een pro forma nota op te maken v.w.b. de kosten of u overlegt de nota van de werkelijke reparatiekosten.
      Indien er getuigen waren kunt u hen vragen een getuigenverklaring op te maken en die kunt u dan toevoegen.

      Ik wens u veel succes.

      meer dan een maand geleden