RegisterenInloggen
Jacintha
Jacintha
12 dagen geleden

vergoeding verkiezingen inleveren bij Gemeente Amsterdam ivm Bijstand

12 dagen geleden

LS,
Ik ontvang een Bijstandsuitkering van de Gemeente Amsterdam. Ik krijg daarop een korting omdat ik nog een dochter thuis heb die geen studiebeurs heeft, dus ik ontvang per maand E 731,98.
In aanloop naar de laatste verkiezingen had ik me opgegeven om lid te worden op een verkiezingsbureau. Ik moest daartoe een korte cursus doen. Enfin, ik mocht meedoen. Ik ben de hele dag aanwezig geweest, van ’s ochtends half 8 tot ’s avonds half 12. De vergoeding hiervoor was E 282,50, voor mij een heel leuk bedrag. Maar nu komt het; het wordt van mijn uitkering afgetrokken. Ik vind dat zo raar. Vooral omdat ik hoorde dat ambtenaren van de Gemeente Amsterdam, vrij krijgen om op zo’n stembureau te zitten, en de vergoeding bij hun salaris krijgen. Ik vind het eigenlijk belachelijk. Dat kan toch anders geregeld worden, dat mensen die helpen met de verkiezingen, hun vergoeding gewoon mogen houden, wat voor inkomen ze ook hebben?
Vriendelijke groet,
Jacintha Harjadi

  • SuperBitch
   12 dagen geleden

   Wrang te meer omdat u Bijstand krijgt van de Gemeente Amsterdam en Gemeente Amsterdam representeerde op het stembureau.

   Ik zal proberen e.e.a. toe te lichten:
   In de bijstand geldt de hoofdregel dat al uw inkomsten worden gekort op uw uitkering.
   Op deze hoofdregel zijn een aantal uitzonderingen.
   Sommige inkomsten worden namelijk niet gekort of worden gedeeltelijk vrijgelaten.

   Bij de inkomstenkorting gelden de volgende regels:
   (de gemeente bepaalt wanneer en welke inkomsten worden gekort)
   Alleen netto-inkomen en loon in natura (wordt omgezet in een geldbedrag) wordt gekort, als u recht hebt op vakantietoeslag dan wordt daar rekening mee gehouden.
   Uw inkomsten uit arbeid, zoals loon, worden maximaal zes maanden gedeeltelijk vrijgelaten. Deze vrijstelling heeft betrekking op 25% van uw inkomen met een maximum van 219,28 euro netto per maand.
   Voorwaarde is wel dat deze arbeid positief is voor uw arbeidsinschakelingde gemeente houdt geen rekening met zogenaamde verwervingskosten (denk bijvoorbeeld aan reiskosten)

   Veel voorkomende inkomsten die geheel of gedeeltelijk op uw bijstandsuitkering gekort worden zijn bijvoorbeeld:
   loon, vakantietoeslag, eindejaarsuitkering, gratificatie, inkomsten uit uitkeringen van UWV en SVB, lijfrentes, inkomsten uit verhuur, onderhuur, kostgangersalimentatie, alimentatie, afkoopsom, vergoeding voor materiële schade als gevolg van letselschade, teruggave van belastingen en premiesheffingskortingen.

   Volgens de letter van de (Bijstands)wet mág de vergoeding gezien worden als “loon” en gekort worden maar het is natuurlijk ongepast dat dit u niet van te voren is meegedeeld.

   Dat anderen, o.m. ambtenaren, de vergoeding wel mogen houden is gelegen in het feit dat zij geen (Bijstands)uitkering hebben. Hard maar waar.

   Sorry en sterkte.

   12 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   9 dagen geleden

   Jacintha
   Ik sta er van te kijken dat u van 732 euro/maand kunt leven dit kan toch bijna niet tenminste dat lijkt mij .
   Je moet ontzettend oppassen in de bijstand want een poosje terug kwam een vrouw gigantisch in problemen omdat ze mee gebrachte boodschapjes had gekregen van haar moeder . Gewoon triest voor woorden zoals er met de eigen ingezetenen word om gesprongen .

   9 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Bezorgde Nederlander
   6 dagen geleden

   Beste Jacintha,
   Ja het is werkelijk allemaal erg krom hier in Nederland en oneerlijk.
   Ik hoop dat u dit onrecht onthoud als u straks weer in maart met de gemeenteraadsverkiezingen in het stemhokje u plicht gaat doen. Of eerder als er straks weer Tweede kamer verkiezingen gaan komen.
   U heeft dit namelijk allemaal te danken aan 3 kabinetten Rutte en consorten………..deze partij maakt de verschillende kloven die er zijn momenteel in Nederland alleen maar groter.

   Met bezorgde groet,
   BN-er

   6 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Amar
   6 dagen geleden

   Mijn pet af voor u omdat u rond komt van dit bedrag. Wat ik overigens betwijfel. Ik word zo langzamerhand kotsmisselijk van de regels die alle menselijke maat missen. Een oproep aan alle vrijwilligers: stop met uw werk en de economie stort volledig in. En pas uw stemgedrag svp aan dan gaat er misschien eens een frisse wind waaien in Den Haag.

   6 dagen geleden

   Geef een reactie