Registeren Inloggen
Redactie Meldpunt
Redactie Meldpunt
meer dan een maand geleden

Verhoogt uw gemeente ook de tarieven?

meer dan een maand geleden

Op de redactie kregen wij een mail binnen van een inwoonster van Den Haag. Zij betaalt dit jaar bijna het dubbele voor een parkeervergunning. “Ik ben me wezenloos geschrokken.” schrijft ze ons. Vindt u dat uw gemeente tarieven onredelijk verhoogd? Laat hieronder uw reactie achter.

  • Johanna Wevers
   meer dan een maand geleden

   De gemeente Amsterdam heeft mijn parkeervergunning voor bezoekers zonder voorafgaande mededeling enorm verhoogd. tot 1 mei 2019 betaalde ik € 1,20 per uur in mei 2019 1,75 en per 1 juni 2019 was de prijs in een keer verhoogd naar € 2,25 per uur. Dat betekend voor mij, dat als er bezoek komt tijdens het weekend ik een bedrag van 27,50 moet betalen voor parkeren van 9.00 tot 21.00 uur. en dat bij een kortingspercentage van 50%
   Mijn familie woont allemaal in het Oosten van het land dus als die komen blijven ze een weekend.
   Nu komen ze bijna niet meer omdat de parkeertarieven hier de pan uit rijzen. En ik woon zelfs in een buitenwijk aan de buitenrand van Amsterdam. Ik vind het ronduit schandalig.

   meer dan een maand geleden
  • ThomasOverkempe
   meer dan een maand geleden

   In onze gemeente Hoogeveen is een voorstel voor een nieuwe parkeernota voor bewoners.
   De eerste auto wordt €74 ipv €54 ( + komende jaren €20 extra erbij per jaar)
   De tweede auto wordt €1080/jaar i.p.v. €342 nu (meer dan 200% prijsstijging!)
   De bezoekers pas van nu €54 (onbeperkt aantal uren, dus ook mogelijk voor tweede auto) wordt beperkt tot 24 uur per maand en wordt €74 euro.

   Wij zijn nu voor twee auto’s (1 op kenteken en 1 op bezoekerspas) €110 euro per jaar kwijt. Dat wordt volgend jaar €1150!

   Graag je aandacht hiervoor. Een gemeente met geldproblemen moet wat doen natuurlijk, maar leg geen rekeningen van €1000 bij de burgers neer

   meer dan een maand geleden
  • StephanieHoogeveen
   meer dan een maand geleden

   Hier idd ook een inwoonster uit de gemeente Hoogeveen. Ik sluit me aan bij de door Thomas genoemde punten mbt de gepresenteerde parkeernota.
   Voor de 1e auto (op kenteken) wordt het tarief verhoogd van €54 naar €74 (binnen een paar jaar zal het verdrievoudigd zijn is aangekondigd).
   Voor een 2e auto wordt nu vaak de bezoekerskaart (à €54) gebruikt ivm max 1 auto op kenteken per huishouden. Echter zal de bezoekerskaart nog maar 24u/maand gebruikt mogen worden ipv de nu 24u/dag. Hierdoor is men genoodzaakt een duurdere kaart af te nemen (à €1080), waarmee de gehele dag, maar niet voor de deur geparkeerd mag worden: alleen op de grote lang parkeren pleinen.
   Naast de tariefverhoging van 2000% (€54 > €1080) is dit zeker ook bezwaarlijk voor inwoners die slechter ter been zijn en niet vlakbij hun woning kunnen parkeren. En wat te denken van hulpbehoevende inwoners? “Bezoek” (dit betreft dus ook alle zorg, waaronder mantelzorgers, hulp in de huishouding of verpleging en verzorging) mag nog maar 24u per maand parkeren.
   Daarnaast moet bezoek digitaal worden aan- en afgemeld. Niet iedereen is zo digitaal vaardig dat ze hiermee uit de voeten kunnen.

   De gemeente Hoogeveen zit financieel in zwaar weer, en de rekening lijkt voor een onevenredig groot deel bij de bewoners van het (verruimde) parkeervergunninggebied neergelegd te worden. Met naast het financiële effect ook grote sociale gevolgen.

   meer dan een maand geleden
   • Sylvia R
    meer dan een maand geleden

    Ik kom ook uit Hoogeveen en wil er bij aanmerken dat Hoogeveen geen parkeerruimte-problemen heeft. Hoogeveen is geen grote stad …..

    meer dan een maand geleden