RegisterenInloggen
Hanneke45
Hanneke45
meer dan een maand geleden

Verlopen rijbewijs door vakantie

meer dan een maand geleden

Door mijn PTSS en door een verkeerde uitspraak waar poliabij was is er ongeveer twee jaar geleden een melding gemaakt door politie bij het CBR. Hierdoor is mijn rijbewijs ingenomen en moest er eerst gekeken worden of ik Rijvaardig ben. Ik heb nu inmiddels een jaar een rijbewijs voor een jaar. Een aantal maanden geleden kreeg ik een brief dat ik voor een psychiatrische rijbewijs keuring moest. Dus heb gelijk gebeld voor een afspraak. Ik schrok van de datum, want hij was best dichtbij op het verlopen van mijn rijbewijs. Maar het BRK zij dit geen problemen zou opleveren. Dus prima datum 26 juni. De meekregen papieren voor medische informatie thuis degelijk gescand en gemaild en per post naar mijn toenmalige hoofdbehandelaar van het GGZ gestuurd. Had gelijk iets van, mmm weet niet. Volgens mij wordt de mail niet verstuurd, want zie hem niet bij verzonden items staan. Maar acht stuur hem ook per post. Maar naar een week hoor ik niks van mijn behandelaar. Dus ik navragen. Ze heeft niks ontvangen. Ze adviseren nog een halve week te wachten. Hierna alles opnieuw per mail verzonden en gelijk ontvangen. Je denkt probleem opgelost. Nope want vakantie periode is begonnen. Mijn hoofdbehandelaar is inmiddels op vakantie. Vervangende kan het eigenlijk niet doen, dus moet gewacht worden tot terugkomst behandelaar. Weer een weer anderhalve week vertraging. Brief klaar, medicatie moet toegevoegd worden. Maar psychiater die daar overgaat is met vakantie. Inmiddels ben ik opgenomen in de traumaverwerkingskliniek in Leeuwarden. Dus wil met deze stress “rijbewijs_ l” eigenlijk helemaal niet bezig zijn. Dus er moet gewacht tot die terug is. Inmiddels zijn we nu 28 juli de brief is nu af. Maar er staat een fout in. Er staat in dat ik ADHD heb, maar heb ADD, voor het CBR best wel een detail weer ze over kunnen vallen om mij wel of niet mijn rijbewijs terug te kunnen geven. Allen de behandelaar die de brief heeft geschreven werkt vandaag niet. Dus dit kan morgen pas aangepast worden. Dus weer een dag vertragen.
Maar het probleem zit in het fijt dat mijn rijbewijs 1-08-2021 afloopt.
Ik heb zo net het CBR gebeld en hetzelfde verhaal vertelt wat ze zeggen had je alles maar eerder moeten regelen. Hoe dan. De afspraak met het BRK kon niet eerder. De brief van het CBR kreeg ik niet eerder. Dus hoe had ik dit eerder kunnen regelen. Ik vroeg of ze ok niet een tijdig of een voorlopig rijbewijs kan krijgen, zodat ik toch met weekend verlof kan, want door mijn PTSS durf ik niet met het openbaar vervoer of met een taxi te rijzen. Maar dit deden ze niet, dus ze konden niks voor mij betekenen. Het komt er op neer dat ik dus eigenlijk niet meer met weekend verlof kan. Ik doe het dit weekend nog wel. Al weet ik dat ik zondag in overtreding in want ja het is tot 1 augustus en niet tot en met 1 augustus, maar ben even blond. Maar hoe ik dan naar mijn fysiotherapie moet, naar de kaakchirurg en naar mijn huisarts, naar mijn tandarts afspraak, naar de orthodontist etc. Ik weet het niet.

Dus vertraging alleen van het CBR hebben ze wel een verlopig rijbewijs voor, maar mensen zoals ik, moeten maar in hun eigen shit blijven drijven. Dit allemaal is niet bevorderlijk voor mijn trauma behandeling. Dat ik een voorlopig rijbewijs heb komt al door mijn trauma en heb nu het idee dat ik continu wordt gestraft voor het geen dat iemand anders met zijn vingers aan mij heeft gezeten. Ik krijg continu door instanties een mes in mijn omdat ik PTSS heb.

Ik kan niet helpen dat er nu vakantie is. Dat er geen goede vervanging is en dat de brief niet op tijd af is. Ik doe mijn best.
En vind dus eigenlijk dat ik dus ook recht heb om verlegging van mijn rijbevoegdheid.

Hoe kan ik dit regelen, want met het telefoongesprek van vanmorgen is het mij niet gelukt.

Met vriendelijke groet,

Hanneke Postma

  • Dwarsligger
   meer dan een maand geleden

   Zo’n lang bericht ga ik niet lezen!

   Deel van de reactie verwijderd door redactie. Persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie