RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  NeoDutchio 7 maanden, 4 weken geleden.

Charlemagne
Charlemagne
meer dan een maand geleden

Vervanging van kaart Europa west €54,95 voor Garminat TOM TOM op 25-3-2019

meer dan een maand geleden

Vervanging kaart verliep samen met aanpassing probleem aangaande 7 april met het GPS gebeuren. Het betreft een aanpassing van de SD kaart van de Garminat Tomtom voor de Renault Scenic. Bij een controle rit met daarnaast ook mijn bijgewerkte Garmin navigatie bleek dat op de TOMTOM de reeds enkele weken gereedgekomen N330 vanaf Bocholtz tot Nuth daarop NIET was geprojecteerd. Wel op de Garmin alsook op Google Maps. Na contact met personeel TomTom heb ik meerdere dagen achter elkaar per mail ( welke ik U op uw verzoek kan toezenden) allerhande niet uitvoerbare/overbodige adviezen ontvangen. Bij de laatste verzocht ik dan om het gestorte bedrag te retourneren en de updates dan maar achterwege te laten. Terwijl de juiste verandering wel op de kaart bij de ontwikkelingsgroep van TT staat geprojecteerd. Het achterwege laten van tijdige updates kan voor bedrijven de nodige onkosten met zich meebrengen. Ik vind dat de organisatie zich er met een “Jantje van Leiden”af maakt door aan te geven “wacht dan maar op de update”. Als hier meer TT klanten problemen mee hebben zou deze Firma daar maar eens mee geconfronteerd moeten worden!

 • Charlemagne
  meer dan een maand geleden

  Ik ben er zelf achter gekomen, en dat na heel veel heen en weer mailing met een overigens zeer vriendelijk en rustig blijvende dame bij TomTom, dat, wanneer er 9 maanden geen contact meer met deze TomTom is geweest, daarna geen update meer mogelijk is. Door deze vriendelijke dame is toegezegd dat het betaalde bedrag voor een nieuwe kaart zal worden geretourneerd. Zaak hiermee afgedaan.

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie

 • NeoDutchio
  meer dan een maand geleden

  Tom Tom is geen Garmin. Beide werken met andere kaarten. Om kaarten te maken zijn verschillende manieren voor. Zo kan er, als een weg gereed is, met een auto overheen om zo te locatie te bepalen. Nadeel hiervan is dat deze gegevens eenmaal per jaar, als alles bereden is, verwerkt wordt. Zo loopt de navigatie altijd achter. Ook kunnen plannen voor nieuwe wegen vooraf al in geprogrammeerd worden. Nadeel daar weer van is dat als er in de uitvoering een aanpassing komt deze wegen er dus verkeerd in staan.
  Waar Garmin kiest voor optie 2 doet TT het met optie 1. Beide hebben voordelen, maar ook nadelen.

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie