Registeren Inloggen';
Vasarlo
Vasarlo
meer dan een maand geleden

Verzakking van woonwijk

meer dan een maand geleden

Ik woon in een wijk (1973) die aan het verzakken is. Dat leidt tot problemen met de aansluitingen van bv riool en gasleidingen. Gasleidingen kunnen zelfs breken. Bij mij is het riool verzakt en ‘zweeft’ tussen woning en stoep. Is al twee keer gebeurd. Wie is nu verantwoordelijk voor de reparatie? De gemeente, die de wijk niet goed heeft aangelegd. Het bouwbedrijf van toen? De verhuurder doet alleen ad hoc wat en lost het niet structureel op. Wat te doen?

  • Redactie Meldpunt
   meer dan een maand geleden

   Een huiseigenaar is zelf verantwoordelijk voor een juist gebruik van het riool. Ook moet deze zelf alle schade aan de rioolvoorzieningen in het huis tot en met de aansluiting op het riool herstellen. Vanaf dat punt neemt de gemeente het over. U moet bij de persoon zijn die de eigenaar is van het riool op de plek waar het mankement zich bevindt. Deze persoon moet de leiding weer herstellen, mits deze stuk is. In uw geval lijkt ons dat uw verhuurder. Vriendelijke groet, de redactie van Meldpunt

   meer dan een maand geleden
   • Vasarlo
    meer dan een maand geleden

    Hi Jantine,

    Bedankt voor je reactie. We zijn er inmiddels wel achter wie het moet repareren en dat is ook provisorisch gebeurd. Echter de buren en daarnaast hebben hetzelfde probleem en daar ontstaat de discussie over wie het structureel moet oplossen, de Gemeente of de bewoners/eigenaren zelf. Door de verzakking van wijk komt dit probleem telkens weer terug. Er bereken ook gasleidingen af en dat is levensgevaarlijk.

    meer dan een maand geleden