Registeren Inloggen
gedupeerde M
gedupeerde M
meer dan een maand geleden

verzekering e-bike

meer dan een maand geleden

Ik heb in 2019 een e-bike gekocht bij een fietsenzaak bij ons in de omgeving.
Daar meteen een ANWB verzekering via de fietsenzaak afgesloten voor 3 jaar.
Nou wordt mijn fiets na 2 jaar op klaarlichte dag gestolen.
Aangite gedaan bij de polite en de ANWB gebelt, daar ik voor nieuwwaarde ben
verzekerd voor de fiets,zou ik het bedrag van aanschafwaarde geheel vergoed krijgen, maar wat blijkt nou het geld word op de rekening van de fietsenzaak gestort.Daar ik een ander Merk fiets in gedachte had voor hetzelfde bedrag had ik verwacht dat de fietsenzaak het bedrag naar mij zou overmaken.Nu de fietsenzaak het ander Merk niet kan en wil leveren blijft mijn geld op zijn rekening staan.Dus met andere woorden, ik heb de fiets betaald en de verzekering en heb geen invloed op het geldbedrag dat word uitgekeerd door de Natura verzekering van de ANWB. Ik vind dat de fietsenzaak de klanten beter moet informeren over die polisvoorwaarde van een ANWB natura verzekering.Ik ben er van overtuigt dat heel veel mensen dit niet weten !!!! Je wordt er mee geconfronteerd als je er mee te maken krijgt, maar dan is het te laat.

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Het staat toch heel helder in de voorwaarden. Met één klik had ik ze te pakken: “Bij het afsluiten van een verzekering via een fietsenhandelaar ontvang je bij diefstal en total loss een gelijkwaardige nieuwe fiets (natura). Als je online een fietsverzekering hebt afsloten, ontvang je het volledige aankoopbedrag terug.”
   U zult dus helaas genoegen moeten nemen met wat de fietsenzaak u aanbiedt, lees ik. Dat is de letterlijke betekenis van ‘natura’. Ik zou na ontvangst van uw nieuwe fiets maar gauw van verzekering wisselen, zodra die is afgelopen. En dan eerst de voorwaarden goed lezen.

   meer dan een maand geleden