RegisterenInloggen
Eastender
Eastender
meer dan een maand geleden

Voedingssupplementen van Zinzino

meer dan een maand geleden

Via een kennis heb ik een voedingssupplementenpakket besteld bij Zinzino in Den Haag. Om meteen met de deur in huis te vallen; ik ben daarbij GEEN enkele schriftelijke of mondelinge overeenkomst met Zinzino aangegaan.
Helaas toen ik het eerste pakket heb betaald en heb ontvangen ben ik ernstig ziek geweest als gevolg van een Corona-besmetting en kon toen niet beginnen aan de dagelijkse inname van de supplementen. Maar … al gauw daarna ontving ik van Zinzino een rekening voor de volgende betaling van het vervolgpakket.
Via mijn kennis heb ik aangegeven nog niet met de supplementen begonnen te zijn en zij zou dat aan Zinzino doorgeven. Maar al gauw kwamen vanuit Zinzino de dreigbrieven en de aanmaningen tot betaling, terwijl ik nog geen enkel vervolg-pakket van Zinzino had ontvangen. Inmiddels speelt deze zaak al een aantal maanden en heeft Zinzino inmiddels een incassobureau in handen genomen om mij te dwingen te betalen voor iets wat ik NIET heb ontvangen.
Ondanks mijn uitgebreide uitleg aan Alektum incassobureau aangaande zaak #A#1332853# gaat Alektum gewoon door met dwingen onrechtmatig geld van mij te ontvangen.
Graag uw hulp bij deze zaak ….

  • Eastender
   meer dan een maand geleden

   De brief die ik naar Alektum heb verzonden heb ik hier opgeslagen als PDF-bestand

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo Eastender. U bevind zich in een erg vervelende situatie. Helaas is het voor de mensen op dit forum niet na te gaan welke overeenkomst u bij de bestelling heeft getekend en wat de voorwaarden waren. Deze abonnement koppelingen bij een bestelling komen helaas steeds vaker voor. Wellicht heeft SuperBitch een slimme tip? (zij reageert hier ook vaak).

   Daarnaast is dit een voorbeeld waarbij het vooraf controleren van de webshop had geloond. Had u webshopchecker.nl gebruikt dan had u gezien dat zinzo.com een 4 scoort (niet best) en de verwijzingssite zinzotest.com slechts een 3 (wegblijven). Tip voor U dus, check eerst een webshop voordat u iets besteld. Is de score 5 of lager, begin er niet aan tenzij u zelf goede, eerdere, ervaringen had.

   Ten slotte, als iemand normaal, gevarieerd, eet zijn voedingssupplementen overbodig (en kunnen soms zelfs gevaarlijk zijn). Diverse consumentenprogramma’s besteden daar aandacht aan. Hier kunt u er een en ander over lezen:

   http://www.voedingscentrum.nl/nl/zoek.aspx?query=supplementen

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Eastender,

   Da’s vervelend.
   De ACM stelde al dit soort praktijken aan de kaak en via Consuwijzer (Misleidende verkoop te vinden via Home>Misleidende verkoop>Ongevraagde toezendingen: niet besteld? Geef geen geld!) vindt u antwoorden en handleidingen.
   Kortgezegd is het: blijft u na het gratis proefpakket nog meer pakketjes krijgen, met een rekening? Dan hebt u te maken met ongevraagde toezendingen. Volgens de wet is dit verboden. U mag de producten houden en u hoeft verder niets te doen. U hoeft de producten niet te betalen.

   Dan even over Alektum; het wemelt van de klachten over dit incassobureau.
   Nu is dit bureau wel aangesloten bij het NVI.
   Een belangrijk onderdeel in het Incasso Keurmerk van de NVI is de klachtenprocedure. Deze procedure ziet toe op geschillen die zijn ontstaan tussen een NVI-incassobureau en een debiteur of tussen een NVI-incassobureau en diens opdrachtgever.
   Dus wellicht is het indienen van een klacht een optie voor u.

   Succes.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Kijk… dat bedoel ik… scherp en rechtvaardig. Bedankt voor jouw aanvulling!!

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie