RegisterenInloggen
De Weid
De Weid
6 dagen geleden

voorkeurmedicijn

6 dagen geleden

IZA verplicht patienten een zg voorkeurs medicijn te gebruiken ondanks voorschrift van mediche specialist. patient wordt ziek van voorkeursmedicijn om dat er andere hulpstoffen in zitten. in mijn geval suiker en smaakstof. zijn er meer mensen met dit probleem?

  • MathildeD
   4 dagen geleden

   Dit is op te lossen, doordat je eigen arts een enige recept maakt met de naam van het “ goede “ medicijn en de afkorting “ m.n.” erop.

   4 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Marianne320
   4 dagen geleden

   Bij andere merken zijn de werkzame stoffen gelijk (mag max 3% afwijken) en hulpstoffen anders. De verzekering en de groothandel waarbij de apotheek een contract heeft bepaald welk merk. Bij sommige aandoening kan het verkeerd uit. Bv epilepsie de verandering gaat langzaam, frequentie neemt toe (Stress, griep, weeromslag?) of de heftigheid (kan ook spontaan verandering van het patroon te zijn). Ook de bijwerkingen, vooral de psychische bijwerking, je hebt het pas na weken in de gaten. Echter soms heb je geen keus, medicijn zijn niet in voorraad. Levering pas na enkele weken en je kan niet zonder. Probeer na 8 weken aan de apotheek te verkopen dat je last heb van de verandering, immers je hebt deze maanden zonder problemen geslikt. Beste omroep MAX ik wil best mondeling toelichting geven, neem gerust contact op. Ik hoop dat dit onderwerp ook op de tv terug komt.

   4 dagen geleden

   Geef een reactie