RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 39 reacties, heeft 25 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Gerard1949 1 week, 5 dagen geleden.

Redactie Meldpunt
Redactie Meldpunt
21 dagen geleden

Wat is uw oplossing voor een kleiner pensioen?

21 dagen geleden

Pensioenfondsen denken flink te moeten gaan korten. Uw pensioenuitkering wordt dan 5 of 10 procent minder. Als dit korten doorgaat, hoe lost u het probleem van een kleiner inkomen dan op? In andere woorden: wat zou u doen als u minder pensioen krijgt?

 • tonkamman
  21 dagen geleden

  Schandalig ik word al gekort omdat mijn zoon van 50 bij mij in huis woont en door zijn scheiding geen woning kan vinden. En dan nog een korting eroverheen. In wat voor land leven we tegenwoordig? Heb er hard genoeg voor gewerkt!

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • MarianO
  21 dagen geleden

  Stop dan met alle goede doelen o.a. Zonnebloem, natuurmonumenten, Gelderse kastelen, dierenbescherming, Jopie Huismans museum, en nog een paar van deze net zoveel tot mijn korting gecompenseerd is. Jammer voor instellingen. Maar begrijp het nog steeds niet dat het moet. Er is bij de pensioen fondsen een totaal bedrag in kas van 1600 miljard en daar komt elke jaar nog miljoenen binnen aan rente van uitstaande leningen.

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • tonkamman
  21 dagen geleden

  Ja je kan ook stoppen met leven!

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Wokkel
  21 dagen geleden

  bezuinigen waar mogelijk.

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • AStuijt
  21 dagen geleden

  In 10 jaar is ons pensioen niet geïndexeerd. 23 % inkomstenvermindering. Die aanstaande, nieuwe, korting, die ik zelf voorspel als boven de 10 % in 2020, vangen we dus op dezelfde manier op, Gewoon sparen en budgetteren. Snoeien in uitgaven. Maar de bodem komt wel in zicht! De laatste abonnementen en te besparen uitgaven zijn onprettig. Aan bod komt voor 2020 telefoonabonnementen: 1 overhouden van de twee. Zou de laptop het begeven, of te oud zijn voor de updates van Microsoft, dan kan de internetprovider worden opgezegd. Geen elektronisch bankieren meer, geen Netflix (dat al door een zoon wordt betaald trouwens), geen WhatsApp – wat we echt zulle missen. En geen correspondentie meer via internet met enige overheid. Ook bankrekeningen kunnen we nog opheffen. De kinderen en kleinkinderen zullen er niet onder lijden. Wat de overheid dan doet, ach, dat merken we dan wel. Maar, tegen de tachtig, gaan we geen computer en printer en nieuwe software kopen! Kleding e3n schoeisel hebben we nog voor jaren. De fietsen zijn nog goed, zolang de auto nog rijdt, rijden we af en toe nog voor familiebezoeken.
  Een goed leven toch? Helaas misschien zelfs beter dan ons nageslacht zal hebben. En dit is dus de vooruitgang in het bijna rijkste land op aarde. Hoe doet de rest van de wereldbevolking het?

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

  • parrhesia
   18 dagen geleden

   Moet niet nog gekker worden, bedoel dat koffiedik kijken in de toekomst/ het nageslacht met de garantie voor hun pensioen! Er wordt rekening gehouden met de dekkingsgraad over 70 jaar! Wie dan leeft dan zorg. Te gek voor woorden dat de huidige generatie gepensioneerden blijven inleveren, als straks weer een witte boord crimineel fratsen uithaalt zijn we weer de pineut.
   Iedereen nu z’n rechtmatig pensioen betalen en met directe ingang. Wat de toekomst brengt? De jongeren mogen zich dan inzetten voor hun toekomstig pensioen. Ben die lariekoek zat, om via het schuldgevoel bij ouderen als egoïst te worden betitteld. Pensioenfondsen gaan de gewoonte inbouwen om iedereen jong of oud, nu en in de toekomst te blijven korten, ba!!! De echte reden ligt in de lage rente voet door h’t ECB, In Nederland betalen we zo voor de opkoop acties van schuldbrieven van schuldenaren van allerlei allure. Die maken op hun beurt weer mooi weer met het nieuw verworven kapitaal!
   Ben na 7 jaar korten het gelieg spuugzat, heb met het rente verlies op spaargeld afgerond € 25000,- ingeleverd, redelijkheid?

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • critigirl
   18 dagen geleden

   je pensioen is je eigen opgebouwde spaargeld voor je oude dag, daar moeten ze vanaf blijven, we hebben ons leven lang al betaald voor degenen die NIET werken !!

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

 • Teun007
  21 dagen geleden

  Als je minder krijg kun je ook minder uit geven. Moet je keuzes maken.

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • pk49
  21 dagen geleden

  alle uitgaven heb ik zeer kritisch bekeken en bepaald waar ik zonder kan. Een weekend abonnement van de krant i.pl.v. een week abo. Dan kun je door de week je krantje digitaal lezen. En helaas moeten wat goede doelen sneuvelen. Ik fiets veel meer op de kleine afstanden en ben van supermarkt veranderd. Lidl is aanmerkelijk goedkoper dan Appie en net zo goed, misschien wel beter. Lidl heeft goed schoenen en sneakers voor een paar tientjes. Het is geen Adidas maarja, moet dat? Netflix kun je delen met 4 personen,scheelt je toch een paar euro. Elke dag uitgebreid warm eten hoeft ook niet, Een pannenkoek met is lekkers erop kost ook niks. En zo is toch veel mogelijk.

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • tonkamman
  21 dagen geleden

  Klopt dat je veel kan doen en dat doe ik ook. Ik vraag mij alleen af waarom wij alles maar pikken en ons constant maar aanpassen het houdt uiteindelijk een keer op.

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • AStuijt
  21 dagen geleden

  Wat betref; waarom wij alles maar pikken en ons constant maar aanpassen het houdt uiteindelijk een keer op.
  Wij pikken het, want het zijn onze kinderen (en al kleinkinderen) die dit beslissen en we moeten het aan hen overlaten. Onze tijd is toch voorbij, ook al stemmen we nog ( behoorlijk behoudend in meerderheid). We passen ons constant aan om twee redenen: 1. zo hebben we heel ons actieve leven geleefd en dat kunnen we en 2.: we hebben medelijden met onze nu kortzichtige en zelfs hebzuchtige nazaten en voelen ons schuldig hen zo slecht te hebben opgevoed. En verder zijn alle kinderen en kleinkinderen ons lief, we wensen hen het beste, maar uit wat we waarnemen, maken we op “dat ze het nooit zo goed zullen hebben als hun ouders”. Dus gunnen we hen nu hun glorie in het ons van ons rechtmatige aanvullende pensioen bestelen! En wie zal zeggen wat er over is na de onvermijdelijke “nivellering” tot een véél lager EU-gemiddelde! We zijn immers nogal uniek aan het sparen geweest in dit land? In Europa goed zaken doen en leven heeft voor ons een prijs in wat we te bieden hebben: teveel geld. Zeker in vergelijking met de mééste Europese landen: zélfs met Duitsland. “Het beste pensioenstelsel” van de wereld, dat brengen we in voor de toekomst van de nakomelingen in Europa.

  21 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Antonius
  20 dagen geleden

  Schandalig, zit 1400 miljard in de pot, welke wij hebben opgebouwd, de jongere mensen zitten te klagen, dat wij zoveel krijgen en dat er voor hun niks overblijft, ik zou zeggen begin zelf met opbouwen.
  Ben nu 66 jaar, zou met de 57,5 jaar in de VUT gaan, echter de regering zei toen, nee wij schaffen dit af, je krijgt niks, m.a.w. zij stelen van mij het geld, zij (de regering) krijgt echter geen straf i,v,m stelen.
  Over een paar jaar zegt Brussel: hoor eens Nederland, jullie hebben zoveel in de pensioenpot, dat kunnen wij ook goed gebruiken, dus weg geld.
  Nu willen ze dat de oudjes, gaan inleveren op hun opgebouwd pensioen, schandalig.

  20 dagen geleden

  Geef een reactie

 • henk van dijk
  20 dagen geleden

  staken,alle hoofdwegen afsluiten,en dat op zijn FRANS niet EEN dag maar een hele week.
  tezamen met alle ouderenbonden en bejaardenhuizen en als dat aanslaat komen de jongeren er ook bij.

  20 dagen geleden

  Geef een reactie

 • RABE
  18 dagen geleden

  Laat de gepensioneerden minder belasting betalen.
  Wij hebben niet veel nodig maar willen wel een menswaardig leven.
  Feestdagen en verjaardagen moeten voor ons ook mogelijk zijn.
  Zeker voor de oudjes die aan huis gekluisterd zitten.

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Jonigold
  18 dagen geleden

  Nu 8 jaar AOW en pensioen. in i jaar 50 euro netto achteruit, kosten levensonderhoud gestegen in 8 jaar met ?? 18/20 %. Nu korten ontneemt je laatste kans om wat extra’s te kunnen doen. Dus geen vakantie, sportclub etc. Maar hoera Rutte en co willen ons 1,1 % bij geven. Oeps, m’n collectiviteitskorting wordt gehalveerd, premie (s) ca 10 euro omhoog, energie, huisvesting omhoog. ik
  (En met mij velen) moet er dus eigenlijk een kleine 10 % bij krijgen om enigzins achterstaan in te lopen.

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Fathercare
  18 dagen geleden

  De voorgenomen kortingen zijn werkelijk schandalig!

  Een roofzuchtige Nederlandse overheid (VVD-er Zalm) heeft bij de verzelfstandiging van het ABP in de 90-er jaren van de vorige eeuw tijdens de kabinetten Lubbers en Kok als corrupte werkgever een greep in de kas gedaan van het eigen pensioenfonds en voor 32 miljard gulden (15 miljard Euro) aan verplichte werkgeversbijdragen afgeroomd / onttrokken / niet ingebracht. Dat door de overheid toen aan ABP onttrokken vermogen zou gezien de gemiddelde rendementsresultaten van ABP nu een waarde hebben gehad van ca. 80 miljard euro.

  Zie Pensioenroof: door Uitnamewet veel minder ABP pensioen! | Financieel: Diversen
  https://financieel.infonu.nl/diversen/168264-pensioenroof-door-uitnamewet-veel-minder-abp-pensioen.html

  Deze zelfde roofoverheid komt nu met deze nieuwe zgn. rekenrente-truc dat geroofde geld afwentelen op de huidige generatie gepensioneerden. Ik heb hier geen woorden voor: Werkelijk schandalig!

  Met de hoge rekenrentes maakt de overheid gebruik van de zgn. ‘leverworsten-truc’. Die houdt in dat door het financieel afknijpen van en uitoefenen van grote financiële druk op de huidige generatie gepensioneerden aan de voorkant de pensioengelden naar achteren worden doorgeschoven naar volgende generaties, waardoor deze overheid als werkgever aan de achterkant weer de werkgeversbijdragen aan de pensioenen kan onttrekken.

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Boterflip
  18 dagen geleden

  Grappig dat in vrijwel alle reacties het woord “schandalig” voorkomt. Dat is precies het woord dat ook bij mij iedere keer als eerste opkomt. Het is schan-da-lig!!
  Al die kortingen zijn schandalig! Mensen hebben daar jaren voor gewerkt! Geld opzij gezet! Zonder keus overigens, want je bent verplicht aan de pensioenregeling van je werkgever mee te doen. En nu zeggen de pensioenfondsen: “Je krijgt wat minder, want anders houden we niet genoeg over.” Ze doen een graai in ál die spaarpotten van ál die deelnemers! Ik heb er geen goed woord voor over! Zelf heb ik al mijn pensioentjes afgekocht. Dat was ook niet ideaal en heeft ook een hoop geld gekost, maar het geeft me wel een voldaan gevoel! Dieven zijn het! Al die fondsen die het “zo goed” met ons voor hebben!
  Ik zeg tegen mijn kinderen dat ze zelf moeten sparen voor hun oude dag. Dat levert ook weinig tot niets op, maar dan weet je in ieder geval dat anderen er niet met jouw(! ) gespaarde geld vandoor gaan!

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Boterflip
  18 dagen geleden

  En inderdaad, waarom laten we het ons allemaal maar aanleunen! Waarom doen we iedere keer een stapje terug? Abonnementje minder, uitje minder, krantje minder, verjaarscadeautje minder, minder warme maaltijden las ik zelfs. … Het is toch niet te geloven? ? Dit is toch Nederland? Een van de rijkste landen ter wereld?
  Al die hoge heren die deze beslissingen nemen, eten er straks, als ze zelf met pensioen gaan, geen boterham (of warme maaltijd! ) minder om. Die zijn allang binnen en een beetje minder. .. ach, Who cares. … Maar ze hebben er geen benul van hoe wij elke maand iets van ons leven moeten afknabbelen om aan het eind van de maand te komen. (En dan wel weer allerlei projecten opzetten tegen eenzaamheid! Ze doen het nota bene zelf! Als we wat meer te besteden hadden, waren we misschien ook wel minder eenzaam! )

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Fathercare
  18 dagen geleden

  Het wordt hoog tijd dat de gepensioneerden net als de boeren van de week ook een keer met hun rollators en scootmobielen over de A12 naar Den Haag gaan en een protestdag organiseren op het Haagse Malieveld om die Haagse stolp eens goed wakker te schrikken.

  Want afgelopen Prinsjesdag kwamen de gepensioneerden er ook al het slechtst en beroerdst uit in de koopkrachtplannen voor 2019 van dit VVD-, D66-, CDA- en CU-kabinet.

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

  • tonkamman
   17 dagen geleden

   Geweldig dat had ik ook al bedacht allemaal met scootmobiel naar den Haag!

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

 • critigirl
  18 dagen geleden

  ik vind het schandalig, dat ons pensioen, waar wij jaren zelf voor gewerkt en betaald hebben, ONS GELD, dat dit legaal gestolen wordt, dit is ONS GESPAARDE GELD, AFBLIJVEN DUS MET JE TENGELS !!

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

  • ElidaRita
   17 dagen geleden

   Helemaal mee eens Critigirl. De maat is vol. Tijd voor aktie.
   NOV
   1
   Breed Protest tegen de Pensioenroof
   Openbaar · Georganiseerd door Cas Tuyn

   Gaat
   Delen
   clock
   Vrijdag 1 november 2019 van 07:00 – 17:00

   pin
   Den Haag

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • tonkamman
   17 dagen geleden

   Ik zal erbij zijn!

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

 • watertanden
  18 dagen geleden

  Ik weet het niet
  Wat ik wel weet is dat het onrechtvaardig is en er niemand is die echt voor ons op de barricade gaat
  Op Wilders stemmen??

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

 • ElidaRita
  18 dagen geleden

  Voorstel Cas op FB: op vrijdag 1 november 2019 alle gepensioneerden uit heel Nederland naar Den Haag, protesteren.
  Zie daar.

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

  • Fathercare
   18 dagen geleden

   Goed idee ElidaRita. Voor mij is de maat echt vol en ik kom zeker. Kun je me de link sturen naar het voorstel van Cas op Facebook?

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • ElidaRita
   17 dagen geleden

   Mooi zo Fathercare. Hierbij zend ik je een kopie van Facebook waar je het initiatief kan vinden. Ik ga er naar toe.
   NOV
   1
   Breed Protest tegen de Pensioenroof
   Openbaar · Georganiseerd door Cas Tuyn

   Gaat
   Delen
   clock
   Vrijdag 1 november 2019 van 07:00 – 17:00

   pin
   Den Haag

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • ElidaRita
   17 dagen geleden

   NOV
   1
   Breed Protest tegen de Pensioenroof
   Openbaar · Georganiseerd door Cas Tuyn

   Gaat
   Delen
   clock
   Vrijdag 1 november 2019 van 07:00 – 17:00

   pin
   Den Haag

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • ElidaRita
   17 dagen geleden

   Ik dacht dat mijn bericht over het bericht op FB er niet meer was, vandaar twee keer de link.
   Nog een aantekening. Het boerenprotest werd gesponsord door het bedrijfsleven. Cas Tuyn zoekt ook sponsors voor het pensioenprotest.

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

 • madelieve
  18 dagen geleden

  Leuk is anders, maar wij komen er niet door in de problemen. We hebben naast de AOW een klein pensioentje, komen nog steeds in aanmerking voor zorgtoeslag, maar hebben gelukkig lage woonlasten. Regeren is vooruitzien en dat er maatregelen genomen zouden worden hebben we jaren geleden al zien aankomen, ook voorspeld. Voor ons is het geen verrassing. Als de babyboomers met pensioen gaan dan vallen er klappen. Die gaan betalen voor de generatie na ons, want we zijn met velen. Ik denk dat het vooral verontwaardiging oproept omdat er ons altijd beloofd is dat we dàt zouden krijgen waar we dus recht op hebben. Alleen wij hebben het nooit geloofd.

  18 dagen geleden

  Geef een reactie

  • Jan Smink
   14 dagen geleden

   Madelieve, zoals je zegt is regeren vooruitzien. Dat zouden die grootgraaiers in Den Haag zich ook moeten hebben realiseren. Het is niet meer dan logisch dat er nà een babyboom een gepensioneerdenboom zou volgen. Het is in mijn ogen niet te begrijpen dat er nog steeds mensen zijn die vertrouwen in ministers hebben. Dat gekozen volksvertegenwoordigers ook echt van plan zijn het volk te vertegenwoordigen. Dat de NEDERLANDSE regering europa belangrijker vinden dan Nederland. De Nederlandse afdracht aan Europa is in 2019 9,3 miljard. (https://www.europa-nu.nl/id/vh9w9l2qtnwn/nederlandse_afdrachten_aan_de_eu) + (https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/50/nederland-deze-eeuw-grootste-nettobetaler-van-de-eu) Dan wordt hier geopperd om te demonstreren…, denk aan de A28 door Amelisweerd, Atoomcentrales. Wij mogen ergens wat van vinden maar of dat indruk zal gaan maken in Den Haag??? Breng het voor het gerecht en er zal geoordeeld worden dat pensioenkortingen gerechtigd zijn. Bestuurders, ministers, Gemeentelijke college’s…, ze zitten er dank zij ons, niet voor ons. De broekriem aanhalen is alles wat ons rest, of creperen.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

 • keesje
  17 dagen geleden

  meer dan schande pensioenpotten zitten over vol klotst tegen de plinten op en dan nog zeggen er is geen geld ja de jeugd moet ook straks geld ,nou laten die eerst maar gaan werken ,wij waren 14/15.16, jaar toen we moesten werken, maar de regering heb ons al zo lang beduveld eerst 2 maal een greep uit die pensioenpotten gehaald ,toen nog eens het midden loon betalen terwijl,je nu de helft maar krijgt wat je in 1mnd betaalde ,zo ken ik ook de staats pot op orde houden.

  17 dagen geleden

  Geef een reactie

 • Neeltje 52
  17 dagen geleden

  Hoe gaat de protestactie op 1 november in den Haag? Ik heb geen facebook om te kijken.
  Helemaal eens met alle reacties dat wij ouderen deze diefstal niet voor lief moeten nemen

  17 dagen geleden

  Geef een reactie

 • rik hindriks
  15 dagen geleden

  ga er maar van uit dat als de rekenrente niet wijzigt de kortingen zullen oplopen tot 15 a 20%. Dat komt doordat de actuele dekkingsgraad tegen de huidige discontovoet (0,3%) nu 88% en minder is, 12% te weinig. Omdat het premiedempen (een eufemisme voor te weinig betalen en te veel toezeggen) doorgaat zullen die actuele dekkkingsgradenb nog verder dalen. Er is afgesproken dat de doorsneepremie methode (iedereen krijgt per euro premie dezelfde pensioentoezegging) vervalt. 45+ en 55+ moeten uit het pensioenvermogen worden gecompenseerd. Dat kost nog eens 5%.
  dekkingsgraad.

  Sommige ouderen (hooguit 10% van het totaal) kunnen dat opvangen uit hun vermogen (gestegen waarde van het huis, gestegen waarde beleggingen etcetera). De meeste ouderen met een gemiddeld of klein pensioen kunnen geen kant op, ze hebben al lang overal op bezuinigd. Dan zit er niks anders op dan schulden maken.

  15 dagen geleden

  Geef een reactie

  • c.m.tieman
   14 dagen geleden

   Helemaal gelijk Rik ,
   En protesteren in DenHaag , ik heb geen eens geld om dagelijks een warm prakje te kunnen eten. Mijn kinderen betalen mijn internet zodat ik nog contact met mijn kleinkinderen kan hebben. Dus een OV Kaartje betalen om te gaan protesteren in Den Haag zit er al helemaal niet in. De boeven daar hebben ons al lang in de tang. Het is daar één corrupte graaiers bende.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

 • Gerard1949
  12 dagen geleden

  Bedrijven zoals Shell Unilever, Hoogovens nebben een bedrijfpensioenfonds.
  Bij tekorten moesten ze bijstorten.
  Toen door de hoge rente en rendementen op de aandelen de kas goed gevuld was.
  Deden ze een greep in de kas.
  Miljoenen gingen toen naar de bedrijven.
  Konden zo meer winst boeken.
  Bij PME waar ik zit kregen we inplaats van een loonsverhoging een korting op de pensioenpremie.
  Nog gekker is de greep van Lubbers in de kas van de APB van 25 miljard.
  Om het begrotingstekort te verminderen.
  De overheid betaalde toen de premie voor de ambtenaren.

  Kortom.
  Onze pensioenfondsen zijn door de bedrijven en de overheid beroofd.

  12 dagen geleden

  Geef een reactie