- Dit onderwerp bevat 2 reacties, 2 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 2 jaren, 10 maanden geleden door .
Wettelijke rente over de nabetaling samenvallende diensttijd ABP.
Het ABP gaat bij zijn wettelijke renteberekening m.b.t. de nabetaling samenvallende diensttijd uit van het gemiddeld bedrag aan nabetaling over de nabetalingsperiode en niet over het volledig bedrag aan nabetaling.
Is dit correct?
Graag uw reactie.
-
-
SuperBitch – scherp & hulpvaardig-meer dan een maand geleden
In de regel geldt met betrekking tot wettelijke rente het volgende:
Wettelijke rente is de rente die verschuldigd is wanneer een schuldenaar een geldsom niet tijdig voldoet aan een schuldeiser.
De wettelijke rente wordt gezien als een vorm van schadevergoeding.
Het is in deze niet relevant of de schade daadwerkelijk is geleden.
Het systeem van wettelijke rente is er om de schade die wordt geleden door te late betaling (deels of volledig) vergoed wordt.
De schuldenaar dient deze wettelijke rente te betalen.
Het is niet nodig dat er contractuele afspraken worden gemaakt zodat er een bepaald percentage aan rente verschuldigd is bij het uitblijven betaling, dit is een wettelijk recht.
Is er ondanks dit gegeven toch een lagere rente afgesproken dan de wettelijke rente, dan wordt deze vervangen door de wettelijke rente.
Na afloop van elk jaar wordt de rente bij het te betalen bedrag opgeteld en het volgende jaar wordt de rente over dit totaalbedrag berekend (samengestelde rente).
Contractueel afwijken van de regels omtrent de wettelijke is mogelijk, echter moet er in dit geval gekeken worden of de hogere rente niet onredelijk bezwarend is.meer dan een maand geleden-
Ruudiemeer dan een maand geleden
In de brief die ik van het ABP kreeg over de rentevergoeding staat dat de rentevergoeding over de nabetaling wordt vastgesteld door uit te gaan van het gemiddelde bedrag aan nabetaling van de nabetalingsperiode.
Het gemiddelde bedrag wordt berekend door de som van het pensioen, dat te weinig is betaald te delen door 2.
Wat hierboven vermeld wordt aan berekening is dus correct?meer dan een maand geleden
-
-