RegisterenInloggen
hkschrijver
hkschrijver
meer dan een maand geleden

Wettelijke rente pensioen nabetaling ABP

meer dan een maand geleden

De wettelijke rente op mijn nabetaling ABP-pensioen werd afgewezen omdat ik bij mijn pensioenaanvraagformulier op 30 mei 1994 een vraag niet volledig heb beantwoord. Nabetaling van ruim 5452 euro heb ik wel gekregen maar toen ik vroeg om de wettelijke rente werd dit geweigerd om bovengenoemde reden.

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Beste Hkschrijver,

   U heeft een nabetaling gehad: heeft deze te maken met de vraag die u onvolledig heeft beantwoord?
   Dat kan nl.een grond zijn om geen wettelijke rente te betalen; dat is het geval wanneer de schuldeiser zelf (ook) in verzuim is en wanneer de vertraging niet aan de schuldenaar kan worden toegerekend (overmacht).

   Het is en blijft gissen, voor u o.b.v. het niet expliciet noemen van de weigeringsgrond door ABP en voor mij o.b.v. de door u verstrekte info.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • ABP pensioen
   16 dagen geleden

   Goedenavond, ik had ook een afwijzing (zelfde reden van afwijzing die de persoon hierboven beschrijft) gehad aanvraag wettelijke rente (wel de samenvallende diensttijd bedrag ontvangen). Maar ik heb nav de tv uitzending met als gast de directeur van het ABP alsnog een schriftelijk verzoek gedaan de eerdere afwijzing te herzien. Ben inmiddels gebeld door de mevrouw die mij eerder de afwijzing had gezonden dat ik alsnog recht heb. Mijn verzoek is zo’n 3 weken geleden doorgezonden naar de afdeling die deze materie afhandelt. Wacht met spanning af!! Dus direct in de pen en verzoek om herziening. Succes!!

   16 dagen geleden

   Geef een reactie