RegisterenInloggen
 • This topic has 1 reactie, 1 stem, and was last updated 3 weeks geleden by Anoniem.
IngridBB
IngridBB
22 dagen geleden

WMO taxi – medisch mondkapje verplicht

22 dagen geleden

In de WMO – zorg taxi is nu een medische mondkapje verplicht. Vanaf 8 februari moet iedereen een medisch mondkapje dragen, type II of type IIR. Maar in geen enkele supermarkt of kruidvat/etos etc. is dat te koop. Hoe kunnen we dit verplichten? Niet iedereen kan via internet zulke dingen bestellen, plus ze zijn behoorlijk duur. Dat kan aardig oplopen als je vaak met de taxi moet.

  • Anoniem
   22 dagen geleden

   De FFP2 mondneusmaskers filteren de ingeademde lucht voor 94% en helpen hiermee besmetting zo goed mogelijk te voorkomen. Het masker is geschikt voor eenmalig gebruik en geschikt voor ieder gezichtstype. Te koop bij o.m. Etos maar i.d.d. duur (5 stuks ca. € 7).
   Zelf heb ik dit type (ffp2) in 2020 gekocht (nog op voorraad): en de prijs is niet hoger geworden.
   Het gebruik in o.m. WMO-taxi is vastgelegd in een protocol (https://www.knv.nl/wp-content/uploads/2021/01/Sectorprotocol-zorgvervoer-vanaf-18-jaar-en-ouder-incl-bijlage-RIVM-v250121-DEF.pdf). Voor het opstellen van dit protocol maakten KNV, FNV en CNV gebruik van de input van betrokken ministeries, het RIVM, opdrachtgevers, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en cliëntorganisaties. Dit protocol kan worden aangepast naar aanleiding van ervaringen uit de praktijk en nieuwe inzichten of besluiten van de Rijksoverheid.

   In het ZMC in Zaandam is sinds gisteren het verplicht om een medisch mondmasker te dragen als bezoeker van een patiënt.
   De medische mondmaskers worden bij binnenkomst aan de bezoekers gegeven. 

   22 dagen geleden

   Geef een reactie