RegisterenInloggen
Ellen Huisman
Ellen Huisman
meer dan een maand geleden

Ziekenvervoer zonder weerstand

meer dan een maand geleden

Bijzondere actie van het RIVM:

Corona heb ik, ondanks en batterij aan chemos, tot nu toe buiten de deur weten te houden. Zo min mogelijk mensen op bezoek, afstand houden etc heeft me tot nu toe beschermt. Maar wat heeft het RIVM nu bedacht? Gewoon alle zieken weer op een kluitje in een bus of taxi. Betaalbaarder natuurlijk maar ook dodelijk voor mensen zoals ik. Ik heb geen weerstand en kan me niet laten vaccineren want antilichamen kan ik niet aanmaken. Ook kan ik geen mondkapje op (wat sowieso bewezen ineffectief is).

Heel blij ben ik met ons zorgstelsel waarin vervoer voor zieke mensen vergoed wordt. Gedwongen met 4 tot 9 anderen in een bus of taxi is dat echter voor mij niet mogelijk. Dat snapt het RIVM natuurlijk ook.

En ik ben vast niet de enige. Hoe kan het dat het RIVM geen regeling voor treft? Dit is geen hogere wiskunde en betreft heel veel mensen.

Mijn oncoloog heeft meteen en machtiging voor solovervoer getekent maar de vervoersdesk van mijn zorgverzekeraar is overbelast (logisch) en de vervoerder zelf verschuild zich achter het advies van het RIVM.

Hoe ik deze week veilig van en naar het ziekerhuis kom is mij en raadsel.

Hoe kan dit? In zo’n extreem welvarend land als Nederland???

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Mevr Huisman,
   Hoe kan dit allemaal in dit welvarende land. Ja welvarend zijn wij qua gezondheidsstelsel erg achteruit gegaan door onder anderen de bezuinigingen in de zorg onder driemaal Rutte.
   En als Corona een ding heeft duidelijk gemaakt, dan is het dit wel.
   Mensen vergeten snel, maar weet u nog het gedoe met de mondkapjesverplichting in december 2020. En nu weer de hele ophef over het opheffen hiervan. De virologen vallen over elkaar heen. De een vind het te snel ,de ander wil per direct stoppen. Nederland heeft contant met de pandemie achter de feiten aangelopen en ja ik weet het ik verval vaak in herhalingen.
   Dit kabinet heeft niet adequaat gereageerd op deze pandemie. De hele vaccinatiestrategie was ook een aanfluiting.
   Het is schandalig dat u aan uw oncoloog een machtiging moet vragen.
   Nog schandaliger is het feit dat de vervoeder zich achter het RIVM advies verschuild.
   Ik wens u veel sterkte en hoop dat er een oplossing komt.
   U zou een klacht over de vervoerder kunnen melden bij bijvoorbeeld KASSA of klacht.nl

   MvG
   Bezorgde Nederlander

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie