Registeren Inloggen
Mullen
Mullen
meer dan een maand geleden

ziektewet om zeep geholpen

meer dan een maand geleden

Kan iemand mij helpen mijn onderwerp onder de aandacht te brengen om werknemers te waarschuwen voor maatregelen van werkgevers die zieke mensen de nek om kunnen draaien. Mijn werkgever (niet mijn bedrijfsarts) heeft mijn ziekmelding niet geaccepteerd en ik ben ziek thuis gebleven. Gevolg loonstop. Bij een nieuwe ziekmelding bleek dat ik geen nieuw bedongen arbeid had gerealiseerd. Ik kon niet werken en kreeg opnieuw een loonstop. Dit voor de rechter gebracht en die is van mening dat de manager mag uitmaken of ik wel of niet ziek ben. Nieuw bedongen arbeid is niet meer realiseerbaar want de rechter vind dat ik aan 4 voorwaarden moet voldoen die volledig onder controle van de werkgever zijn. Nieuw bedongen arbeid is hierdoor nooit meer realiseerbaar als de werkgever dit niet wil. Hiermee geeft de rechter de werkgever een heel krachtig loonstop wapen in handen om zieke werknemers de nek om te draaien. Hiervan heb ik het vonnis. Tevens heeft deze werkgever als represaille geprobeerd me tijdens ziekte te ontslaan zonder behoud van uitkering en uitwerkperiode en transitievergoeding. Dat is dan net niet gelukt maar ik ben wel ontslagen met behoud van mijn rechten. Al met al wil ik werknemers dan waarschuwen dat de ziektewet niets meer voorstelt als werkgevers deze methode nu met goedkeuring van de rechter kunnen gaan toepassen. U bent gewaarschuwd. Waar en bij wie kan ik dit bekend maken. Ik heb al diverse media dit gemeld maar blijkbaar is hier geen interesse voor om dit te publiceren en verde uit te zoeken.

  • henk van dijk
   meer dan een maand geleden

   heb u al de politiek geprobeerd die voor deze en andere zaken zich profileren, de SP bijvoorbeeld

   meer dan een maand geleden
  • Mullen
   meer dan een maand geleden

   Dag Henk. Ik heb al de politiek benaderd maar daar krijg ik geen enkele reactie van. Dan zakt je de moed in de schoenen en geef je die mogelijkheid maar op. Misschien weet je een direct aanspreekpunt bij de SP waar ik terecht kan.

   meer dan een maand geleden
  • remko
   meer dan een maand geleden

   Misschien kan de nationale ombutsman in den Haag U verder helpen. Ik wens U veel succes en sterkte

   meer dan een maand geleden
  • Mullen
   meer dan een maand geleden

   Dank je Banjo. Helaas heb ik de ombudsman al benaderd maar die verwijst me terug naar een advocaat. Dit is bij een vonnis onbegonnen werk. Hoger beroep was veel te twijfelachtig om op te starten en kon ik ook helemaal niet meer aan en een advocaat kan hier verder ook niets meer mee. Het is ook niet mijn bedoeling de uitspraak aan te vechten maar deze aan zo veel mogelijk mensen bekend te maken zodat ze gewaarschuwd zijn. Het vonnis kun je overigens als je interesse hebt lezen op https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2018:1575

   meer dan een maand geleden