Registeren Inloggen
Zilveren Kruis klacht
Zilveren Kruis klacht
meer dan een maand geleden

Zilveren Kruis / Achmea

meer dan een maand geleden

Januari jl. meldde het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis dat er tumoren in de longen van mijn achtgenote moesten worden bestraald. Dit zijn 5 bestralingen geweest van ruim een half uur. In juni is een CT-scan gemaakt waaruit bleek dat de tumoren waren uitgezaaid naar het hersenbot, waarop in juli en oktober verdere onderzoeken volgden die ertoe hebben geleid dat er in november en december werd overgegaan tot behandeling met een chemokuur, die zal voortduren tot maart / april (?) Omdat wij in 2020 zo’n 21 x van Purmerend naar Amsterdam zijn gereden wilde ik die kosten in december declareren. Het blijkt echter dat vervoerskosten van tevoren moeten worden aangevraagd en de mededeling van het Zilveren Kruis is dat de kosten vanaf januari t/m 14 juni niet worden vergoed…
Ik vind dit zeer onbehoorlijk omdat ik over die tijd wel premie heb betaald.
Het feit dat vergoeding vooraf moet worden aangevraagd vind ik eveneens verwerpelijk, omdat bij een mededeling over een zeer ernstige aandoening de meeste mensen niet gelijk zullen denken om hun verzekering te checken.
Kortom, ik ben zeer teleurgesteld in het Zilveren Kruis en dat is niet om die paar honderd euro, maar veel meer om het onmenselijke gedrag dat dit bedrijf demonstreert.

  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   Helaas staat in de polisvoorwaarden de eis dat het van te voren moet worden aangevraagd EN dat er een aanvraag van de huisarts of specialist moet zijn. Alle zorgverzekeraars hebben dit in de polisvoorwaarden staan. Maar ik ben het wel met u eens, dat het raar is , want over het algemeen zijn dit hoge kosten die de meeste mensen mislopen omdat ze dit niet weten. Misschien zou het een taak van de maatschappelijk oncologie verpleegkundige van het ziekenhuis zijn om u hierop te wijzen.

   meer dan een maand geleden
  • Zilveren Kruis klacht
   meer dan een maand geleden

   Het Zilveren Kruis maakt het nog bonter, want op 14 december heb ik gebeld om te vragen of er al een overeenkomst was met het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Dat was er niet, dus voor de zekerheid hebben wij de Basis Zeker clausule aangehouden. Het verschil met Basis Budget is EUR 85,56 per jaar. Omdat wij geen tijd hebben om iedere dag opnieuw te bellen heb ik vandaag opnieuw gebeld en zowaar, er is een overeenkomst met het AvL. Echter, onze polis kan niet meer worden veranderd omdat dit voor 31 december had moeten worden doorgegeven. Dus omdat het Zilveren Kruis half december nog geen overeenkomst heeft kunnen afsluiten met het AvL, betalen wij nu dus 2 x EUR 85,56 per jaar extra. Je zult maar zwaar ziek zijn en, zogenaamd, te dat je reiskosten willen declareren, of je Basis Zeker willen omzetten in Basis Budget en aanlopen tegen een verzekering die alleen maar gaat voor het eigen belang… Zorg? Zakken vullen zullen zij bedoelen! Bah

   meer dan een maand geleden
  • MathildeD
   meer dan een maand geleden

   U heeft van de ene kant gelijk dat zorgverzekeraars ( sommige meer, sommige minder) vaak te laat zijn met hun contracten. Van de andere kant doet u het voorkomen alsof de Basis Zeker een duurdere variant zou zijn, met een soort dure clausule. Maar dat is onjuist: de basis Zeker is de normale natura verzekering en hiervan wordt een goedkopere variant , de Basis Selectief, en een duurdere variant, de basis Exclusief aangeboden. Ik vind persoonlijk dat uw gewenste keuze voor de basis Selectief, een zeer gewaagde keuze is, met veel risico’s. Het Antoni van Leeuwenhoek hoeft overigens niet gecontracteerd te zijn voor de basis Selectief, om er toch gebruik van te kunnen maken. Als een ander ziekenhuis u verwijst, kunt er er toch terecht. Misschien volgend jaar?

   meer dan een maand geleden