Meldpunt: Huurders in de knel

vrijdag, 27 februari 2015 18:41 NPO 2

Er is een steeds grotere groep huurders die in armoede leeft. De huurprijzen van woningen stegen de afgelopen 2 jaar gemiddeld met bijna 10 procent. Steeds meer huurders maken zich zorgen of zij de huur nog wel kunnen betalen. Daarnaast zijn er steeds minder goedkope sociale huurwoningen beschikbaar, waardoor uitgeweken moet worden naar duurdere woningen.

Zowel bewoners als maatschappelijke organisaties roepen politiek en corporaties op een inflatievolgend huurbeleid te voeren en voor voldoende sociale huurwoningen te zorgen. We horen de verhalen van een aantal gedupeerde huurders. En we praten met Jacques Monasch (Tweede Kamerlid PvdA), Erik Maassen (Vereniging Nederlandse Woonbond) en René Scherpenisse (Aedes, vereniging van woningcorporaties).

Baking soda, ook wel natriumbicarbonaat, is een momenteel razend populair. Het zou een wondermiddel zijn, u kunt er namelijk mee schoonmaken, maar ook mee bakken! In Engeland en Amerika is het niets nieuws. Baking soda wordt gebruikt om cakes luchtig te maken en ook in schoonmaakmiddelen komt het terug. Maar wat is baking soda nu precies? En wat kunnen we ermee?

MAX Ombudsman behandelt schadeafhandeling door autoverzekeringen.

Presentatie: Elles de Bruin.