Registeren Inloggen

Minister biedt geen hulp voor lange wachttijd CBR

Het is een rommeltje bij het CBR. Door maandenlange wachttijden worden mensen niet gekeurd voordat hun rijbewijs verloopt. Maar Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur is niet van plan deze mensen een tijdelijke verlenging te geven. Het kabinet vraagt de minister om schappelijk te zijn.

Als je als 75-plusser je rijbewijs verlengt moet je gekeurd worden door een arts. Door lange wachttijden kan dit maanden duren. Dit zorgt ervoor dat mensen soms tijdelijk niet mogen autorijden omdat hun rijbewijs inmiddels is verlopen. Ouderenbond ANBO roept ouderen op om op tijd verlenging aan te vragen. ‘Dien minimaal een halfjaar voor de verloopdatum van het rijbewijs een verlengverzoek in. Dan weet u zeker dat u op tijd bent’, schrijft de bond op hun website.

Gezondheidsverklaring

Het kabinet wil dat mensen geen problemen krijgen door de wachttijden. Het kabinet wil een korte verlenging van het rijbewijs voor mensen die het CBR niet op tijd keurt. Deze mensen komen hierdoor zonder vervoer te zitten. Voorwaarde voor een tijdelijke verlenging is dat mensen een gezondheidsverklaring van de huisarts hebben.

Onveilig

Minister van Nieuwenhuizen vindt het onveilig als mensen zonder keuring rijden. Maar dat is niet het enige probleem. “Volgens de wet moet iedereen die rijdt een geldig rijbewijs hebben. Daar zijn geen uitzonderingen voor”, zegt de minister.

AL langer problemen

Het CBR heeft al maanden problemen. Naast de lange wachttijden klagen mensen ook over onduidelijke informatie. Mensen snappen niet hoe ze keuringen moeten aanvragen en waar dit kan.

Klachten

Op het forum van Meldpunt wordt vaak over de wachttijden bij het CBR geklaagd. “Ik heb tweemaal de kosten van de keuringsarts moeten betalen omdat de papieren kwijt zijn geraakt. En dat na zo lang wachten” schrijft Jospina. Praat mee.

Geef een reactie