RegisterenInloggen

Vanaf 2020 dieseltoeslag voor oudere campers

Is uw camper van voor 1 september 2009 en rijdt hij op diesel? Dan kunt u vanaf 1 januari 2020 rekenen op een toeslag op de wegenbelasting van maar liefst 15 procent. Deze zogeheten dieseltoeslag moet bezitters stimuleren de oudere diesel in te ruilen voor een minder vervuilend exemplaar, aldus de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC).

De plannen voor een toeslag voor op diesel rijdende campers van voor 1 september 2009 is al eerder aan de orde. De maatregel moet 1 januari 2019 ingaan. Maar door problemen bij de Belastingdienst, lukt dit niet. De doorvoering wordt met een jaar uitgesteld. Hoewel de problemen binnen de Belastingdienst nog steeds niet zijn opgelost, is toch besloten om kentekenhouders per 1 januari 2020 een aanslag te sturen. Die komt in de vorm van een extra aanslag. Dus naast de gewone wegenbelasting, volgt er een 2e aanslag met de daarop de dieseltoeslag van 15 procent. Het is de bedoeling dat beide bedragen in 1 toeslag wordt verwerkt.

Uitstoot fijnstof

De dieseltoeslag voor oudere campers wordt ingevoerd om eigenaren te stimuleren de oudere en vervuilende camper in te ruilen voor een schoner exemplaar. Waarom er gekozen is voor campers van voor 1 september 2009 heeft alles te maken met de uitstoot van fijnstof. Auto’s van na september 2009 voldoen aan de norm Euro 5, 5 milligram fijnstof per kilometer.

Kwarttarief

De toeslag is gekoppeld aan de wegenbelasting. Dus ook voor de nieuwe heffing voor de campers geldt het kwarttarief. Dit komt voor een camper van rond de 3000 kilo neer op een extra toeslag van ongeveer 150 euro. De maatregel gaat 1 januari 2020 van start.

(BRON: MAX Vandaag)

Geef een reactie