Registeren Inloggen

VIDEO: Zo gaat de accu van een elektrische auto lang mee

Met de aankoop van een elektrische auto komt ook accustress. Is de accu wel op tijd vol? Is er wel een laadpaal beschikbaar? Marco van Eenennaam van de ANWB legt uit hoe je dit voorkomt.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Absolute onzin, behoudens de opmerking over de impact van rijgedrag en als je een bang vogeltje (schijtlijster 🙂 bent. Kijk op twitter #héblijfnietthuismetjeev . Natuurlijk dien je je voor te bereiden en lange ritten gaan langer duren als je meer moet stoppen om te laden dan om te rusten. Een keer stoppen op een lange rit is niet verkeerd en bevorderd veilig rijden, net als rustig rijden in het algemeen. EV-rijden nodigd daartoe uit. Vakantiereizen kun je ook lekker rustig binnendoor riijden en niet op de snelweg, nog een overnachting onderweg maakt de reis al tot vakantie en zo’n lange rit zal je niet veel kosten als je je huiswerk goed doet.
  Verwarming of koeling vol aan heeft impact, maar je komt er het dorp wel mee uit en is zeker niet zo dramatisch als wordt voorgesteld. Zorg voor stoelverwarming en je hebt helemaal geen last. De ANWB meent vooral te moeten propageren dat je niet met een EV ver weg moet gaan, heel raar voor een vereniging die mobiliteit van hun leden ondersteund. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar zeker niet onmogelijk zoals velen aantonen.

  De Anwb rijdt kennelijk vooral met EV’s van de eerste generatie, met aan range van 100 km.
  Een beetje hedendaagse EV doet 400 km
  Daar kom je bijna overal mee in Nederland, en ook weer thuis
  Met en beetje voorbereiding heb je een app die de dichtstbijzijnde laadpunten kent, en dus hoe je de route moet ombuigen om op een geschikt punt te laden.

  Maar er zijn nog maar weinig verschillende soorten als tweede hands beschikbaar.
  Dat gaat alleen maar beter worden.