Registeren Inloggen

Kan uw zorgverzekering goedkoper? Bekijk deze tips

De zorgverzekering is een grote kostenpost. Maar hij is verplicht en ook belangrijk. Tussen de verzekeringen zit vaak weinig prijsverschil, en ook de dekking is grofweg hetzelfde. Maar er zijn zeker zaken waar u op kunt letten waardoor u toch goedkoper uit bent. Bekijk de tips van Babs van der Staak van de Consumentenbond in deze video of lees ze in dit artikel.

Soort polis

De samenstelling van de basisverzekering is wettelijk vastgelegd. Maar de manier waarop u verzekerd bent verschilt per verzekeraar. Het gaat dan om de soort polis, bijvoorbeeld een naturapolis of een restitutiepolis. Tussen polissen kan ook een prijsverschil zitten omdat u bijvoorbeeld al uw zaken online regelt bij de betreffende verzekering. Online is meestal goedkoper.

Fysiotherapie door corona in basispakket

Met corona in het ziekenhuis beland? Dan heeft u achteraf soms fysiotherapie nodig. Dit wordt vanaf komend jaar in de basisverzekering vergoed tot wel 50 behandelingen.

Wel of geen tandartsverzekering

Heeft u een gezond gebit en gaat u alleen naar de tandarts voor de periodieke controle? Dan is het meestal goedkoper om geen aanvullende tandartsverzekering te nemen, en in plaats daarvan zelf maandelijks wat geld apart te zetten op een spaarrekening. Twee controles zijn meestal goedkoper dan het extra bedrag premie. Meer weten over orthodontie en de zorgverzekering? Bekijk dan bovenstaande video.

Eigen risico opzij leggen

Het standaard eigen risico is 385 euro. Je kunt er voor kiezen om dit op te hogen tot 885 euro. Vaak hoef je dan 20 tot 25 euro minder premie te betalen. Als u dat jaar geen zorgkosten maakt heeft u een bedrag uitgespaard van 200 tot 250 euro. Het is wel slim om het dubbele van het bedrag dat u maandelijks uitspaart op een spaarrekening te zetten, mocht u toch zorg nodig hebben.

Geef een reactie

Reacties (2)

  m.a.w.
  heb je geld dan krijg je korting
  ben je gezond dan krijg je korting
  Heb je genoeg geld en ben je chronisch ziek, valt er ook nog wat korting te behalen

  Maar heb je weinig te besteden, of kom je zelfs amper rond, dan heb je het nakijken. Dan betaal je de hoogste prijs, hebt het minst toegang tot zorg en gaat onevenredig veel van je geld naar de kortingen voor de geluksvogels

  Ik kan helemaal niks met dit artikel. Het is een samenraapsel van halve argumenten (zoals het verschil tussen natura- en restitutiepolis – al gauw 70 euro), al dan niet online verzekeren en het ophogen van je eigen risico (wat je nooit moet doen als je hoge ziektekosten verwacht).
  Voor persoonlijke situaties heeft dit verhaal geen enkele waarde. Laat staan meerwaarde…