Registeren Inloggen

Verzekerden Yarden moeten vrezen voor uitkeren uitvaart

Polishouders van Yarden moeten vrezen voor het uitkeren van hun uitvaartverzekering. De financiële situatie van Yarden is zodanig verslechterd dat verzekerden er rekening mee moeten houden dat hun uitvaart niet volledig vergoed gaat worden.

Uitvaartverzekeraars zijn verplicht om een financiële buffer van 100 procent te hebben. Eind 2017 heeft Yarden een buffer van 120 procent. In december 2018 is deze buffer met een noodgang gedaald tot 26 procent meldt het Financieel Dagblad.

Van kist tot cake

Mensen met een standaard uitvaartverzekering bij Yarden hoeven zich geen zorgen te maken. Dat laat de verzekeraar met zo’n een miljoen verzekerden in een reactie weten. Alleen mensen met een naturapolis worden mogelijk gekort. Aan mensen met zo’n polis keert de verzekeraar normaal gesproken geen bedrag uit, maar regelt de verzekeraar de hele uitvaart. Van de kist tot de cake.

Kosten stijgen

De naturapolis is een van de redenen dat Yarden financiële problemen heeft. De kosten van een uitvaart stijgen de afgelopen jaren flink. Hierdoor moeten verzekeraars steeds dieper in de buidel tasten bij een naturapolis.

Tekst gaat verder onder foto.

Yarden

Afbeelding ter illustratie

Onder toezicht

Vanwege de problemen staat Yarden onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). De uitvaartverzekeraar heeft een herstelplan bij de DNB ingediend om de komende jaren weer te kunnen groeien. Yarden laat in een schriftelijke reactie weten dat zij nog steeds genoeg geld in kas hebben om alle uitvaarten te kunnen regelen.

Eerder hebben we het in de uitzending van Meldpunt gehad over de problemen bij Yarden. MAX ombudsman Jeanine Janssen schrijft ook een column over de vraag of mensen nog veilig zijn bij Yarden. 

Geef een reactie