Registeren Inloggen

VIDEO: Annuleringsverzekering keert niet uit

Harry en Marry Wieringa boeken een cruisereis bij Costa Cruises. Ze sluiten bij deze organisatie ook een reis- en annuleringsverzekering af. Maar als Harry overlijdt, krijgt Marry niets uitgekeerd. MAX Ombudsman Jeanine Janssen springt in de bres en haalt verhaal bij Costa Cruises.

Wie stelt, bewijst

Na het overlijden van Harry Wieringa probeert schoonzoon Michel om de betaalde reissom vergoed te krijgen via de annuleringsverzekering. Hij neemt contact op met Costa Cruises, maar die verwijst hem door naar Europ Assistance. Dit is de reisverzekeraar aan wie Costa Cruises verzekeringen uitbesteedt. Schoonzoon Michel krijgt van Europ Assistance te horen dat er inderdaad een annuleringsverzekering is afgesloten, maar dat die op dezelfde dag ook weer is geannuleerd. Als Michel om bewijs vraagt, kan niemand dit laten zien. Zijn schoonouders Harry en Marry hebben het in ieder geval niet gedaan, zij hebben netjes de verzekeringspremie betaalt.

Reactie Costa Cruises

Ralph Remkes, algemeen directeur van Costa Cruises, betreurt de gang van zaken. Volgens hem had dit niet moeten gebeuren, mevrouw Wieringa krijgt de hele reissom terug. Volgens MAX Ombudsman Jeanine Janssen moet de cruisemaatschappij altijd een verzekeringsbewijs en de voorwaarden opsturen aan reizigers die een reis- en annuleringsverzekering bij hen afsluiten . De cruisemaatschappij onderzoekt hoe zij hun toekomstige klanten beter kan informeren over de verzekering die ze bij hen afsluiten.

Lees verder:

Reisverzekering: waar moet ik op letten?

Geef een reactie