Registeren Inloggen

Elles de Bruin: Daar zijn we voor!

Elles de Bruin schrijft iedere 2 weken een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week realiseert Elles zich hoe belangrijk Meldpunt is.

Weer over verpleeghuizen hebben?

Ik ga u wat opbiechten. U mag het rustig weten dat ik soms tijdens een redactievergadering de vraag stel of we het nu alweer over het tekort aan plekken in de verpleeghuizen moeten gaan hebben. Dat onderwerp hebben we toch al zo vaak gebracht? Onze eindredacteur houdt dan voet bij stuk en zegt: “Dat doen we wel, want het is momenteel 1 van de grote schandvlekken in onze samenleving”. En hij heeft natuurlijk gelijk.

Weinig aandacht in politiek

De politiek heeft te weinig aandacht voor de problemen die rondom een vergrijzende samenleving op ons afkomt en wij als programma blijven dit voor onze doelgroep op de kaart zetten.

Daar zijn wij voor

Na de uitzending kreeg ik een appje van een vriend die naar Meldpunt had gekeken. Hij vertelde dat hij het niet voor elkaar krijgt om goede thuiszorg te krijgen voor zijn 91-jarige moeder. Een dag later appte hij me opnieuw. Zijn moeder was gevallen, had haar heup bezeerd en hij ging met haar naar het ziekenhuis. Ze was in paniek, had veel pijn, werd daar geholpen, maar kon er niet blijven. Ze moest weer terug naar huis, waar niemand anders is. “Het is allemaal nog veel erger dan wij denken”, schrijft mijn vriend. Ik ben bang dat hij gelijk heeft en daarom blijven wij bij Meldpunt deze verhalen brengen. Daarvoor zijn wij en MAX op deze wereld!

Elles de Bruin: kleding lijkt wel een wegwerpproduct

(Bron: MAX Magazine, p.40. Foto: MAX)

Geef een reactie