Registeren Inloggen

Elles de Bruin: Veel mensen zitten klem

Elles de Bruin schrijft regelmatig een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week schrijft Elles over het probleem dat veel mensen klem zitten.

Mensen willen een statement maken

Ik heb de afgelopen weken veel nagedacht over de opzienbarende uitslag bij de Tweede Kamerverkiezingen. Ik ben geen politiek duider, maar als ik nadenk over de politieke aardverschuiving en dat combineer met wat wij bij Meldpunt allemaal tegenkomen, begrijp ik wel waarom mensen een statement willen maken.

De problematiek van nu

Uit de berichten in onze mailbox blijkt dat veel mensen klem zitten. Ze betalen veel voor de zorg, staan op wachtlijsten voor een verpleeghuis, gaan gebukt onder mantelzorg, zitten in tochtige huizen, hebben niet de middelen om te verduurzamen, hebben daarom hoge kosten voor energie, en kunnen de digitale samenleving niet meer bijbenen. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden. En dan moet het hoogtepunt van de vergrijzing, met nog veel meer uitdagingen, nog komen.

Blijf melden, dan maken wij er ook in 2024 een punt van

Laat ik duidelijk zijn, dat is allemaal niets vergeleken bij het leed dat we iedere dag zien in Oekraïne, Israël en Gaza, maar toch. Ook de binnenlandse problemen, dichter bij huis, raken mensen diep. Daarom zijn wij op de redactie van Meldpunt iedere dag bezig om uw meldingen serieus te onderzoeken en daar waar het kan, mensen bij te staan. En daarmee blijven we in 2024 ook doorgaan. Zoals ik iedere week in de uitzending zeg: blijf uw onderwerpen melden, dan maken wij er een punt van.

Geef een reactie