Registeren Inloggen

Hardloopschoenen, hoe vaak moet u die vervangen?

Door de nieuwe coronamaatregelen kunnen we niet meer sporten in grote groepen. Veel mensen gaan er dan maar in hun eentje op uit, halen hun oude hardloopschoenen uit de kast en starten met rennen. Maar oude hardloopschoenen, is dat wel verstandig? Olga Commandeur geeft tips.

Schoenen mythes

Als u begint met hardlopen, is het verstandig om van tevoren onderzoek te doen. Hardlopen is een blessuregevoelige sport waar u makkelijk uw knieƫn, voeten of kuiten mee overbelast. Volgens veel hardloopwinkels kunt u deze voorkomen door goed schoeisel. Met flitsende rubbers en een dempende zool, kunt u weer een tijdje vooruit. Maar zijn die dure hardloopschoenen eigenlijk wel nodig? En voorkomen ze echt blessures? Of zit hem dat vooral in uw eigen training?

Drinken

Een andere vraag die veel sporters hebben: hoe veel moet ik eigenlijk drinken tijdens het lopen? Een flesje meenemen tijdens het rennen is misschien niet ideaal? Maar met helemaal niks lopen is misschien ook niet verantwoord. En dan hebben we het nog niet gehad over alle soorten sportdrankjes die u in de winkel kunt kopen. Olga legt het uit.

[npo_player prid=”WO_MAX_16329542″]

De spannendste sporten die ideaal zijn voor ouderen

Geef een reactie