Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: Instagram onbereikbaar na misbruik van foto’s

Instagram en Facebook zijn slecht bereikbaar voor het afhandelen van klachten van gebruikers. Om onduidelijke en discutabele redenen blokkeren deze social media-reuzen accounts. Ook wie klaagt dat zijn geplaatste foto’s worden misbruikt, vindt maar moeilijk gehoor bij deze bedrijven. Kan dat niet anders?

Foto’s gestolen door internetcriminelen

De professionele foto’s van senior model John Geerts (70) op Instagram en Facebook worden gestolen door internetcriminelen. Die gebruiken ze bij bitcoinoplichting en identiteitsfraude op een datingsite. Mary-Ann Krohn (73) stuit op het valse datingprofiel van ‘John Geerts’, maar maakt gelukkig niet het gevraagde geldbedrag van 89.000 euro over. Als de echte John Geerts melding maakt van het misbruik van zijn foto’s, wordt zijn eigen account door Instagram geblokkeerd. In contact komen met dit Amerikaanse bedrijf is bijna onmogelijk. In de studio legt Christiaan Alberdingk Thijm, advocaat en specialist op het gebied van internetrecht uit waar je als consument recht op hebt.

Wie zijn die mensen op Schiphol?

Ondanks de strenge coronamaatregelen gaan sommige Nederlanders nog steeds met het vliegtuig op vakantie. Wie zijn die mensen? En waarom reizen zij terwijl er geen echte noodzaak is? Elles de Bruin doet verslag vanaf Schiphol en spreekt daar met verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen. Over de mogelijke gevolgen van een vliegtripje voor deze reizigers spreekt MAX Ombudsman Jeanine Janssen. Zij beantwoordt ook vragen van kijkers over het inwisselen van vouchers en reisboekingen voor komende zomer.

Geef een reactie

Reacties (2)

  Het is niet waar….is het eerste dat ik dacht. U brengt misbruik van facebook onder de aandacht!? Daar worden foto’s gestolen en misbruikt op datingsites.
  Jarenlang maakte leden van uw eigen 50plussite misbruik, door hele teksten van uw site, geplaatst door mij e.a. op facebook te plaatsen, echter aangevuld met gore teksten.
  Wat deed u daaraan? U als Ombudsman bent hier persoonlijk over benaderd. Uw collega’s ook! De webmaster ook! Jan Slagter ook met aangetekende brief. Reactie van uw kant…..nada.
  U allen liet dit jaren doorgaan en dreigde zelfs diegenen die dit op de site kenbaar maakten te verwijderen, of we kregen een ban voor een week.
  Graag uitleg waarom dit item door u gebracht serieus genomen moet worden.

   En ja hoor, ook foto’s van uw leden werden daar vertoond!