Registeren Inloggen

Zo komt u de dag door in coronaquarantaine

We mogen minder de deur uit en minder bezoek ontvangen. Allemaal vanwege het coronavirus. Maar ga niet bij de pakken neerzitten. Gelukkig is op internet genoeg te beleven. In dit artikel geven wij u tips om de dag door te komen.

Help een ander of krijg hulp

Heeft u hulp nodig? Of zoekt u hulp voor een ander? Gebruik op twitter of Facebook de hashtag #coronahulp. Via deze term delen mensen vraag en aanbod met andere mensen uit de buurt. Om bijvoorbeeld te helpen met boodschappen. Bent u oud-medewerker in de zorg?  NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden, komt graag met u in contact. Ook als u geen geldige BIG-registratie meer heeft. NU’91 wil extra zorgverleners kunnen inzetten op de juiste plek.  Via deze link kunt u zich aanmelden.

Stuur een kaart of bel

Wilt u op een andere manier het zorgpersoneel ondersteunen? Via het bedrijf Greetz kunt u een gratis kaart naar zorgmedewerkers, hulpverleners of ziekenhuizen sturen. Ook het Oranje Fonds vindt het belangrijk dat ouderen niet vergeten worden. Daarom geven ze een gratis kaartenset weg, die u kunt sturen naar mensen die dat in deze tijd goed kunnen gebruiken.Wilt u mensen ondersteunen die thuis in quarantaine zitten? Bel ze dan op via de Quarantaine Chat. Omdat u via het internet belt, zijn er geen kosten aan verbonden.

Leer!

Typ in Google de woorden gratis online cursus in. En dan gaat er een wereld voor u open! Universiteiten van over de hele wereld bieden gratis online cursussen aan. Ook kunt u via de Universiteit van Nederland verschillende colleges volgen gegeven door Nederlandse topwetenschappers.  Zo leert u in 3,5e minuut of er een ideale snelheid op de snelweg is.  Houdt u het graag simpel? Op YouTube vindt u filmpjes waar u snel iets kunt leren. Een zoektermen die u kunt gebruiken, is het woord ’tutorial’.  Leer jongleren met drie ballen of een gezicht tekenen. 

Zing!

Omdat alle optredens afgelast zijn, geven artiesten online concerten. Zo geeft Stichting de Tijdmachine, die normaal in verzorgingshuizen optreedt, vanuit huis via Facebook concerten. Op deze pagina kunt u de optredens bekijken en leest u wanneer de eerst volgende sessie gepland staat. Heeft u een verzoekje voor een nummer? Laat dan een bericht achter.

Bezoek het museum

Wilt u een cultureel uitstapje? Via deze website kunt u in honderden musea wereldwijd een kijkje nemen. Ons eigen Rijksmuseum en Van Gogh Museum staat er ook tussen. Voor u het weet, staat u voor de Nachtwacht. Wilt u uw eigen kunstwerk maken? Anneloes Officier heeft op Instagram het account Tussen Kunst en Quarantaine opgericht. En ze daagt iedereen uit om bekende kunstwerken na te maken.

Bekijk een documentaire of film

Heeft u geen Netflix? Of Videoland? Geen nood. Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn 302 documentaires gratis toegankelijk. Het gaat om films uit de periode 1988-2019. Een aanrader is de docu Autumn Gold. Waarin 5 Europese atleten in de leeftijd van 82 tot 100 jaar zich opmaken voor het EK atletiek in Finland.

Sport

Juist als u de hele dag binnen blijft, is sporten extra belangrijk. U kunt elke dag via televisie meedoen met Nederland in Beweging. Maar het programma publiceert ook online een trainingschema met bijbehorende filmpjes. Het schema en de filmpjes vindt u op deze site. Gaat Nederland in Beweging voor u te snel of is het juist niet zwaar genoeg? Ook op YouTube zijn veel workouts te vinden die u thuis kunt doen.

Wat is uw tip?

Lees ook de tips die gebruikers van het forum van Meldpunt geven om de quarantaine door te komen, of geef zelf een tip. Het topic vindt u op deze pagina.

Geef een reactie

Reactie

    Géén kaartjes meer sturen naar zorgmedewerkers enz.!!! Het Coronavirus blijft 24uur leven op het papier zodat u daarmee de zorgmedewerkers enz. juist kunt besmetten.