Registeren Inloggen

Vrijdag op tv: Wantrouwen bij huurders over zuinige energielabels woningen

Bewoners van huurwoningen twijfelen of hun zuinige energielabel wel klopt. Met een energielabel B in plaats van C mag de verhuurder een hogere huur vragen. Huurders wantrouwen de labels omdat hun huurwoning helemaal niet goed geïsoleerd is. Wat moet een huurder doen om in bezwaar te gaan bij de verhuurder?

Energielabels huurwoningen

José Schadé-Van der Linde begrijpt niet waarom haar huurwoning in IJmuiden energielabel B heeft gekregen en hierdoor haar huur is gestegen. Het tocht in huis en de vloeren en muren zijn niet geïsoleerd. Meldpunt ontvangt geregeld klachten van kijkers over te hoog afgegeven energielabels. De redactie schakelt energie-adviseur Jurgen Kil in om te kijken of het energielabel van mevrouw Schadé wel past bij haar huurwoning. Elles de Bruin praat er over door met Hugo Breuers, voorzitter branchevereniging energie-consultants Fedec en Dirk Brounen, hoogleraar vastgoed Tilburg University.

Bezwaar maken tegen ondeugdelijk bed van De gildeslapen

En verder:  Jacqueline en Ger Weppner kopen bij een verkoper aan huis een bed van het bedrijf De gildeslapen. Zonder te vragen naar hun gewicht bestelt de verkoper er ook een matras bij. De totaalprijs komt uit op 7500 euro. Na een week valt het voeteneinde aan de kant van mevrouw er af en zit het aan de kant van meneer los en scheef. Bovendien blijkt het matras veel te zacht. Het stel krijgt geen factuur en weinig respons op klachten bij het bedrijf. Zelfs op hun rechtsbijstandsverzekeraar reageert De gildeslapen niet. Doen ze dat wel als MAX Ombudsman Jeanine Janssen belt?

De uitzending van Meldpunt is te zien op vrijdag 24 november om 19:50 uur bij MAX op NPO 2. Of bekijk de uitzending later hier terug.

Foto: MAX

Geef een reactie

Reactie

    […] wilt slapen. Mocht u de volgende dag nog interesse hebben, dan kunt u altijd contact opnemen. Meldpunt besteedde in november 2023 aandacht aan De gildeslapen. Een beddenbedrijf aan huis dat hoog-laag bedden levert, maar bij problemen onbereikbaar […]