Registeren Inloggen

COLUMN: 10 jaar Meldpunt

Presentatrice Elles de Bruin blikt terug op het 10-jarige jubileum van Meldpunt. Ze vraagt zich af: na zoveel seizoenen en onderwerpen, zijn we ooit klaar? Maar een nieuwe tijd, vraagt om nieuwe problemen. Er is nog genoeg om aan te kaarten.

Meldpunt 10 jaar

Meldpunt viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. 10 seizoenen lang uitzendingen waarbij we consumenten helpen met problemen. En volgens mij kunnen we nog 10 jaar lang programma’s maken, want wekelijks meldt u ons tientallen onverkwikkelijke zaken en kwesties. Soms heb ik me wel afgevraagd: is het ooit klaar? Komt er een moment dat alles een keer is langsgekomen? Maar dat is niet zo.

Ingewikkelder

De afgelopen 10 jaar is de wereld een stuk ingewikkelder geworden vanwege digitalisering. Veel mensen hebben, vaak heel begrijpelijk, de digitaliserings-slag volledig gemist, terwijl de overheid en instanties wel verwachten dat iedereen online z’n zaakjes regelt. Dat gaat soms mis en dan trekken mensen bij MAX aan de bel.

Daarnaast speelt de toenemende vergrijzing; de helft van alle Nederlanders is inmiddels boven de 50 jaar. Dat veroorzaakt druk op de (ouderen)zorg en dat zorgt weer voor problemen voor de consument als afnemer van zorg. Wij blijven dat heel nauwgezet volgen.

Dankbaar

Ik ben zo blij dat wij de afgelopen 10 jaar veel kijkers hebben kunnen helpen. De mails en brieven waarin mensen hun dank uitspreken zijn vaak aangrijpend en nog steeds raakt mij en de hele redactie dit. Dat is waar we het voor doen.

Meldpunt online

Wat ook veranderd is in de afgelopen 10 jaar, is dat we nu een online platform hebben, maxmeldpunt.nl, dat het hele jaar, ook als de tv-uitzending een zomerstop heeft, te bezoeken is en waar u veel informatie kunt vinden. Via het forum kunt u hier ook meepraten over allerlei onderwerpen.

En natuurlijk kunnen we de uitzendingen en de website alleen maken als u ons blijft voeden met uw tips en klachten. Blijf dat ook dit tv-seizoen weer doen.

Forum en mailbox

Wilt u een belangrijk onderwerp melden voor de televisie-uitzending? Of heeft u een prangende vraag? Mail onze redactie via: meldpunt@omroepmax.nl. Ook kunt u meepraten op ons forum. Deel uw verhaal of probleem met andere forumgebruikers en help elkaar!

Geef een reactie