Registeren Inloggen

VIDEO: Financiële zorgen door asbestsanering

Slapeloze nachten bij woningeigenaren met asbest in hun dak. Als het aan staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) ligt moeten die daken over zes jaar zijn vervangen. Wie draait er op voor de kosten van de asbestsanering en dakvervanging, à tienduizenden euro’s per woning?

Ruim driehonderdduizend huizen in Nederland hebben een asbest dak. Asbestvezels zijn kankerverwekkend en daardoor al dertig jaar verboden om te gebruiken in de bouw. De regering wil ook af van de bestaande asbestdaken. Hoe hard is de deadline van 1 januari 2025 waarop alles asbestdaken vervangen moeten zijn? Hoe gaat de overheid er op toezien dat die daken dan zijn vervangen? En hoe kunnen de eigenaren van deze huizen financieel worden geholpen om aan deze eisen te voldoen? Komt er een geldfonds om hen substantieel bij te staan? In deze video gaan gedupeerden in gesprek met tweedekamerlid Maurits von Martels over een mogelijke oplossing.

Heeft u ook asbest in uw dak of andere ervaringen met asbest? Praat er over in ons forum.

Geef een reactie

Reactie

    Eigenlijk niet de juiste weg om een fonds op te richten om eigenaren het geld te kunnen voorschieten want waar ligt het probleem: De kosten zijn te hoog dus asbestbedrijven moeten teruggefloten worden door de Politiek. En misschien een idee om offertes aan te vragen in België/Duitsland, misschien dat de kosten daar een heel stuk lager zijn.