Registeren Inloggen

Bij deze banken kunt u nog bankieren zonder internet

Banken willen dat hun klanten de bankzaken regelen op internet. Maar niet iedereen kan of wil dat. Bij welke banken kunt u nog bankieren zonder internet? Meldpunt bekijkt de mogelijkheden voor bankieren zonder internet bij de populairste banken in Nederland.

➜ een bankrekening openen

Wij bellen met ING, Rabobank, ABN AMRO, SNS, Triodos en Regiobank. Bij elke bank kunnen we aan de balie een rekening openen, met uitzondering van Triodos. Een medewerker van deze bank vertelt ons direct dat we beter op zoek kunnen gaan naar een andere bank. Triodos heeft geen fysiek kantoor waar je als consument naar toe kunt gaan, alles gaat via het internet.

➜ betalen via overschrijvingskaart

Als u geld over wilt maken zonder gebruik te maken van het internet, kan dit via een overschrijvingskaart. Die kunt u, samen met een bijpassende envelop, bij de bank bestellen. Triodos heeft voor bestaande klanten nog overschrijvingskaarten beschikbaar maar geeft aan dat deze op lange termijn verdwijnen. De overige banken zeggen hier niets over. De prijzen verschillen: bij Rabobank zijn overschrijvingskaarten en -enveloppen gratis, bij ABN AMRO bent u het duurst uit. Hier betaalt u 75 cent voor een overschrijvingskaart en 50 cent voor een bijbehorende envelop die u gratis kunt versturen naar het antwoordnummer van de bank.

➜ periodieke overschrijving verhogen

Geeft u maandelijks een vast bedrag aan uw kleinkinderen maar wilt u dit bedrag verhogen? Bij zowel ING als Triodos kunt u een periodieke overschrijving alleen via het internet verhogen. Bij de overige banken kan dit via een medewerker aan de balie. Bij de Rabobank kunt u de verhoging ook doorgeven via de Rabofoon, de telefonische service waarmee u bij Rabobank bankzaken kunt regelen. De verhoging moet dan wel minder zijn dan 10 procent van het bedrag, anders moet u toch naar een filiaal van deze bank.

➜ papieren afschriften gratis

Bij alle banken kunt u maandelijks een papieren bankafschrift ontvangen. Bij Rabobank en Regiobank is dit gratis. SNS verstuurt de eerste 13 bankafschriften gratis, daarna kost het 1 euro per afschrift. ING vraagt alleen bij het OranjePakket 50 cent per maandelijkse afschrift, bij de andere betaalpakketten kost het niets. ABN AMRO vraagt 60 cent en Triodos spant de kroon: een maandelijks afschrift kost bij deze bank 2 euro.

Verder lezen

Bewoners van de woongroep Bilderdijkhof in Uithoorn liggen overhoop met ING. Zij willen een periodieke overschrijving verhogen, maar dat kan alleen via het internet. MAX Ombudsman Rogier de Haan haalt verhaal. Benieuwd naar de uitkomst? Bekijk de video.

Geef een reactie