Registeren Inloggen

Hoe vraag je een papieren coronabewijs aan?

Vanaf zaterdag 25 september is het laten zien van een coronatoegangsbewijs op veel plekken verplicht. Maar wat nou als u geen mobiel hebt die zo’n QR code kan laten zien? Dan is er de mogelijkheid om een papieren coronabewijs aan te vragen. Hoe dat precies werkt, leggen wij u uit.

Waar kunt u een papieren coronabewijs aanvragen?

Een papieren coronabewijs aanvragen, kan op twee manieren. Via de computer en via de telefoon. We leggen eerst uit hoe u dit doet via de computer. Onderaan dit artikel leggen we uit welk telefoonnummer u kunt bellen om een papieren bewijs thuisgestuurd te krijgen.

Via de computer papieren coronabewijs printen

Via de computer gaat u naar de CoronaCheck website van de Rijksoverheid. U kunt hiervoor ook ‘’papieren QR code aanvragen’’ googelen. Dan verschijnt de site bovenaan de zoekopdrachten. Om het nog wat makkelijker voor u te maken, kunt u hier klikken. Dan gaat u direct naar de juiste website.

Vaccinatiebewijs, herstelbewijs of bewijs testuitslag

U kunt drie verschillende bewijzen aanmaken. Hiermee bedoelen we een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een recente negatieve testuitslag. U maakt een keuze uit een van deze drie opties en klikt hierop. Daarna moet u inloggen met uw DigiD om de juiste gegevens op te halen.

QR code uitprinten

Krijgt u uw gegevens te zien en kloppen deze? Klik dan op de knop ‘Maak bewijs’. Dan krijgt u een PDF bestand. In dit bestand staan twee QR codes. Een voor gebruik in Nederland en de ander voor in het buitenland. Deze QR codes kunt u allebei uitprinten.

Papieren coronabewijs aanvragen met de telefoon

Heeft u geen DigiD, smartphone of computer met printer? U kunt dan bellen naar de CoronaCheck helpdesk om te vragen of u uw papieren coronabewijs thuisgestuurd kunt krijgen. Het nummer van deze helpdesk is 0800-1421 .

Papieren coronabewijs gebruiken

Met uw uitgeprinte coronabewijs kunt u naar onder andere restaurants, theaters en bioscopen. Let wel op: uw papieren QR code is een jaar geldig. Wanneer de QR code verloopt, kunt u een nieuwe aanvragen en deze opnieuw uitprinten. Bent u uw papieren bewijs kwijt? Ook dan kunt u een nieuw bewijs aanvragen en deze uitprinten.

Digitaal coronabewijs

Wilt u liever een digitale qr-code in uw CoronaCheck-app? Dat kan ook. Elles de Bruin laat in deze video zien hoe dat werkt.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Bron: CoronaCheck, Rijksoverheid

Geef een reactie

Reacties (9)

  Zielige bende die coronapas
  Wil hem niet eens ga niet uit met het feit dat je iets moeten laten zien.
  Pure discriminatie

  Waarom zo moeilijk doen. Als je gevaccineerd bent, krijg je een. papieren bewijs !
  Als je dat in het z.g. gele boekje laat stempelen ben je klaar ook in het buitenland.

  Dat het kabinet dat niet wil, en de QR-code bij een ieder door de strot wil duwen heeft niets met democratie te maken maar met totalitaire macht.

  Waarom kreeg Mona Keijzer ontslag ? Omdat dit kabinet de Duale democratie heeft afgeschaft. . Gebruikt liever de kinder democratie. Meeste stemmen tellen en gelden.

  Dat is tegen de wet , zoals Omtzicht al heeft aangegeven.

  Let wel, die QR code is gevaarlijk. Zo aan te passen. Ook met fouten.

  Ik weet waarover ik spreek. Ben ” hardlopend”weg gelopen bij de milieu maffia waar ik automatisering deskundige en technisch directeur was. Met dank aan de “Zeer bekwame wethouders “van Amsterdam. In 1990.

  Beste Henk Terpstra,
  Het gele boekje is in Nederland niet overal te gebruiken. Dus een code is handiger als je bijvoorbeeld naar een theater wilt.

  Beste Tinus,
  Discriminatie is het maken van ongerechtvaardigd onderscheid. Of onderscheid maken op basis van kenmerken die er niet toe doen. Dat is hier niet aan de orde.

  Wij hebben al veel ervaring met de Corona pas.Werkt fantastisch en makkelijk! In heel Frankrijk al sinds begin Augustus in gebruik,en geen centje pijn.Ook ZEURT men daar minder.

  Als je een coronabewijs nodig hebt voor toegang als je NIET gevaccineerd ben heb je er helemaal NIETS aan om die per telefoon aan te vragen om het vervolgens per post toegestuurd te krijgen want voor toegang is een negatieve test maar 24 uur geldig en per post heb je de uitslag absoluut NIET binnen die 24 uur in huis.

  Los daarvan is het pure discriminatie volgens Grondwet art. 1

  Daarbij zijn negatieve testuitslag en/of vaccinatiebewijs medische gegevens en die vallen onder medische geheimhouding en daarmee onder de privacy wet.

  BOA en/of politie mógen NIET naar je medische gegevens vragen.

  Horeca personeel hebben helemáál géén controlebevoegdheid dus die mogen uberhaupt niet naar persoonlijke gegevens vragen , óók níét naar je ID.

  De heer Terpstra (27 september) heeft volkomen gelijk.
  Het “gele boekje” is een internationaal erkend bewijsstuk voor de daarin vastgelegde vaccinatiegegevens. Wij gebruiken het al jaren overal ter wereld zonder enig probleem. Maar wat wil je als een Minister van Gezondheidszaken zei niets te wweten van een geel (internationaal) vaccinatiebewijs? Hoe dom moet je zijn in die functie? Het noodzakelijke toegangsbewijs ‘op je smartphone’ is bedoeld als een slimme economische propagandatruc om iedere Nederlander te bewegen om ook zo’n apparaat te kopen. Over dat gele boekje hoor je niets meer.

  het maken van een papieren versie is niet moeilijk, maar het gebruik is een groot probleem. ik heb twee versies geprint, de ene wat groter dan de andere.

  de kleine woedt niet herkent. de grote pas bij de derde keer. ook blijkt er verschil te zijn tussen de Nederlandse versie en de internationale versie.

  een klein vouwtje of kreukeltje en je kunt het vergeten.

  ik blijk ook niet de enige te zijn. van zo’n 4 mensen heb ik gehoord dat zij het zelfde probleem hebben.

  zijn hier oplossingen voor?

  groeten, Walter Frankvoort

   een kleine aanvulling op het bovenstaande:

   je kunt alleen een print maken van de QR-code, opslaan als pdf-file kan niet. als je de overheidswebsite verlaat ben je de file kwijt. je kunt een screenprint maken, maar dan moet je wel zorgen voor een hele hoge resolutie.
   en anders moet je de hele procedure opnieuw doorlopen.

   groeten Walter Frankvoort

  De papieren QR code heb ik een aantal keren gebruikt bij concerten/theater. De laatste keer kon de code niet gescand worden. Er werd gezegd ¨die papieren code scan ik niet¨ Mag je hierdoor geweigerd worden bij concerten/theaters, ondanks dat de code nog geldig is? Als ze dat doen, ben ik mijn toegangskaart ook kwijt.