Registeren Inloggen

Booster toevoegen aan CoronaCheck app: Zo werkt het

Heeft u de boosterprik gehaald en wilt u hiervan een qr-code genereren in de CoronaCheck-app? Dit is niet ingewikkeld. In deze video laten we zien hoe het werkt.

QR-code oppepprik

Als u het boostervaccin tegen corona heeft ontvangen kunt u een nieuw vaccinatiebewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Dit kan niet direct na de prik, meestal moet u enkele uren of enkele dagen wachten tot de prik geregistreerd staat. Heeft u het vaccinatiebewijs toegevoegd aan de app, dan kunt u reizen naar landen of plaatsen waar de boosterprik verplicht is. Bekijk hoe het toevoegen van uw oppepprik werkt in de video onderaan dit artikel en in deze stap-voor-stap-beschrijving.

Stappen boosterprik toevoegen

Stap 1)
Open de CoronaCheck app, en klik op ‘internationaal’.

Stap 2)
Klik op het plusje rechts bovenin het scherm.

Stap 3)
Kies welk bewijs u wilt toevoegen, in dit geval het vaccinatiebewijs. Klik op “Vaccinatiebewijs, Ik heb mijn prik of prikken gehad.”

Stap 4)
Log in met DigiD. Dit kan via een wachtwoord met sms-controle of via de DigiD-app.

Stap5)
Uw vaccinatiegegevens worden opgehaald en staan in beeld. Klik op: Maak bewijs.

Stap 6)
Er staan nu 3 qr-codes in uw app op de pagina internationaal. (Of twee als u gevaccineerd bent met Janssen.) De derde qr-code hoort bij uw boosterprik.

Voorbeeld

U kunt deze stappen nakijken in deze video. Het inloggen met DigiD is in de video niet zichtbaar. Ook zijn de privegegevens en de persoonlijke qr-codes onzichtbaar gemaakt.

[npo_player prid=”WO_MAX_16753956″]

Geef een reactie

Reactie

    En zonder die app