RegisterenInloggen

Elles de Bruin: Leve de straat-app!

Elles de Bruin schrijft wekelijks een column over iets dat haar opvalt, dwarszit of wat ze simpelweg heeft meegemaakt. Deze week: een straat- of buurt-app bevordert niet alleen de veiligheid in uw omgeving, u kunt elkaar ook helpen met spullen en het is goed voor het onderlinge contact!

Straat-app

In mijn straat hebben we sinds een jaar een straat-app en ik vind dat echt super. We hebben de nummers van onze mobiele telefoons uitgewisseld en kunnen zo via WhatsApp naar deze besloten groep berichten versturen. Auto’s verkeerd geparkeerd: via de app vragen we van wie de auto is. Heeft iemand verhuisdozen nodig of in de aanbieding: via de straat-app wordt het gecommuniceerd. Kat zoek: de foto wordt verspreid.

We hebben beet

Onlangs gaven wij een feestje waarvoor we tafels nodig hadden en deden we een oproep in de onvolprezen app. En ja hoor, binnen 1 uur hadden we beet. De overbuurman, even verderop in de straat, had 2 grote tafels met krukjes. En we kregen ook wijn- en champagneglazen erbij te leen. Met het gezin tilden we de spullen naar ons huis en we konden een prachtige tafel dekken.

Duurzaam

En hier sla je volgens mij 2 vliegen in een klap: het is duurzaam, je hoeft zelf niets te kopen of te huren. En bovendien leer je ook de mensen in de straat beter kennen. De betreffende buren had ik namelijk nog nooit gezien, terwijl ze al 6 jaar in mijn straat wonen. Binnenkort drinken we een keer koffie met elkaar. Hoe leuk is dat! Toch ook een mooie kant van sociale media.

 

Geef een antwoord

Reacties (2)

  1. Het is in-en-in triest dat mensen in een straat kennelijk een app nodig hebben om met elkaar te communiceren. Gelukkig spreken wij regelmatig face-to-face met de buren en weet je van elkaar als je iets nodig hebt of… je vraagt even. Mag je, in uw geval nog spreken van een buurt? Het lijkt er op dat mensen elkaar verder niet kennen?

    En dan die bordjes “pas op whatsapp buurtprefentie”. Nee daar worden criminelen bang van. Ze zijn ook regelmatig in beeld in programma’s als opsporing verzocht. Lijken dus niet echt te werken?

    Dit nog los van alle privacy informatie die uit een dergelijke appgroep gedestilleerd wordt (en verkocht). Ja… ook een “gesloten groep” wordt door Whatsapp / Facebook en noem ze maar geanalyseerd. Het mooie voor hun is dat het een zeer gerichte groep is en dat is veelal extra kassa.

    Succes met uw straatapp, wij gaan even buurten bij een buurvrouw verderop die slecht ter been is. Gezellig!

  2. max pay is echt een cringe nerd lmao