Registeren Inloggen

Foutje bedankt: berichten bewerken op WhatsApp met nieuwe functie lukt zo

WhatsApp krijgt een nieuwe functie. Binnenkort is het mogelijk om berichten te bewerken. Handig als u bijvoorbeeld een tikfout maakt. Maar hoe doet u dat dan precies?

Berichten bewerken op WhatsApp

Tot nu toe is het alleen mogelijk om berichten te verwijderen als u een fout maakt. Op zich al handig, maar WhatsApp gaat het binnen de komende weken ook mogelijk maken om uw berichten te bewerken. Zo kunt u gemaakte tikfouten of die vervelende vervangende woordkeuze van autocorrect aanpassen. Of u kunt juist vergeten woorden toevoegen.

15 minuten de tijd

De functie is echter beperkt mogelijk. U krijgt namelijk 15 minuten de tijd om het bericht te bewerken. Daarna kan dit dus niet meer. Wel kunt u berichten dan nog verwijderen, maar doe dit wel binnen 2 dagen, want daarna blijven de berichten zichtbaar voor de ontvanger. Om dit te voorkomen kunt u een timer instellen, waardoor uw chatgesprekken automatisch worden gewist.

Hoe kan ik berichten bewerken op WhatsApp?

Wilt u een bericht bewerken, dan moet u het bericht lang ingedrukt houden. Vervolgens krijgt u een keuzemenu te zien met daarin de optie ‘bewerken’. Door hierop te klikken kunt u woorden in uw bericht verwijderen, corrigeren of toevoegen. Daarna krijgt het aangepaste bericht een melding waardoor de ontvanger kan zien dat u het bericht achteraf bewerkt heeft. Zij kunnen echter niet zien wat u in eerste instantie stuurde.

Is het wel veilig?

Berichten die u verstuurt via WhatsApp zijn versleuteld. Maar geldt dit ook voor gecorrigeerde berichten? “Zoals bij alle persoonlijke berichten, media en gesprekken worden je berichten en de bewerkingen die je uitvoert, beschermd door end-to-end versleuteling”, aldus WhatsApp. De nieuwe functie wordt volgens het bedrijf in de komende weken beschikbaar voor alle gebruikers wereldwijd.

WhatsApp instellen op timer: zo wist u automatisch berichten

(Bron: Meta. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie