Registeren Inloggen

Voorkom problemen met de computerhulp aan huis

Heeft u hulp nodig bij uw computer, printer of tablet? En heeft u niemand in uw omgeving waar u de vraag aan kunt stellen? Dan kan een computerhulp uitkomst bieden. Maar hoe weet u of u met een betrouwbaar en deskundig persoon in zee gaat? In dit artikel geven wij u tips.

Digitale computerhulp of over de vloer

Sommige computerhulpen bieden digitaal uitkomst, andere komen bij u over de vloer. Het voordeel van iemand aan huis, is dat u deze persoon in levende lijve ontmoet en dat er niet op afstand in uw computer wordt gekeken. Zo weet u met wie u van doen heeft en houdt u regie op wat er gebeurt.

Nodig vriend uit

Vindt u het spannend dat er iemand bij u thuis komt? Of bent u bang dat u het gesprek niet goed kunt volgen? Nodig dan een familielid of vriend uit die samen met u het gesprek aan gaat. Want 4 oren horen meer dan 2.

Laat alles op papier zetten

Gaat u een afspraak aan? Laat die dan op papier zetten. Zo kunt u altijd teruglezen wat er precies is afgesproken.

Zet niet zomaar een handtekening

Laat u niet onder druk zetten. Biedt iemand u een contract aan? Zet niet zomaar een handtekening. Vraag altijd eerst om het contract op papier en slaap er een nachtje over. Twijfelt u? Vraag of iemand uit uw omgeving even met u meekijkt. Bij een rechtsgeldige overeenkomst hoort een opzegtermijn van 14 dagen en een opzegformulier waarmee u de overeenkomst kunt ontbinden.

Keurmerk en klachtencommissie

Een computerhulp bij u om de hoek kan prima diensten leveren. Maar bij grote bedrijven die landelijk opereren en een klachtencommissie hebben, heeft u meer zekerheid op betrouwbare en deskundige dienstverlening. En bij problemen weet u zeker dat er meerdere mensen naar uw klacht kijken.

Problemen met computerhulp? Trek aan de bel

Gaat het toch mis en maakt de computerhulp misbruik van zijn positie? Schaam u hier niet voor. Vertel dit direct aan uw omgeving en aan de politie. En meldt het bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). U kunt met uw melding ook bij de redactie van Meldpunt terecht, door uw ervaring te delen via dit formulier.

Dit onderwerp wordt besproken in de uitzending van Meldpunt op 29 september 2023.

(Foto: Shutterstock)

Geef een reactie