Registeren Inloggen

Elles: Leven van AOW met deze inflatie

Als Elles de Bruin boodschappen doet, denkt ze aan de mensen die leven van alleen AOW. Hoe kunnen die een klein tasje boodschappen nog betalen met deze inflatie?

Boodschapje doen

“Een tank benzine kost meer dan honderd euro, een klein tasje boodschappen bij de supermarkt met wat kaas, brood, vleeswaren en fruit al snel veertig euro, de energieprijzen zijn torenhoog. De inflatie eist zijn tol. Als ik deze weken boodschappen doe, denk ik vaak terug aan de uitzending waarin we aandacht besteedden aan de koopkracht van mensen met een AOW al dan niet aangevuld met een klein pensioen.

Koopkracht AOW’ers

Hun koopkracht staat onder druk en dan is het kabinet ook nog eens van plan om de koppeling tussen AOW en minimumloon los te laten. Dus de stijging van het minimumloon, in de kabinetsplannen 7,5 procent, zal niet met zekerheid worden doorgevoerd voor mensen met een AOW-uitkering. Ik was in de Tweede Kamer toen dit werd besproken en premier Rutte erkende het probleem maar is vooralsnog niet van plan de genoemde koppeling in stand te houden.

Verantwoordelijkheid nemen

Hij beloofde dat het kabinet de komende maanden de koopkrachtplaatjes nogmaals onder de loep zal nemen om te bezien wat de effecten zijn. Eigenlijk stuurde hij de AOW’ers met een klein pensioen vooralsnog het bos is. Laten we hopen dat het kabinet, zeker met deze torenhoge inflatie, zijn verantwoordelijkheid neemt en de mensen met de laagste inkomens niet in de steek laat.”

Ouderen zijn woedend over ontkoppelen AOW en minimumloon

Geef een reactie

Reacties (2)

  Tja dat krijg je met dat VVD beleid.
  Rijk blijft rijker worden.
  Tevens blijkt dat de VVD stemmers bij het stemmen de grootste opkomst vertonen.
  Het ” gewone” volk blijft meer op de bank hangen en zegt: ” Waarom zou ik gaan stemmen ? Er verandert toch niks”
  Logisch dus dat er niks verandert en de VVD zodoende de grootste partij blijft.

  Daar hebben niet alleen mensen met aow last van.
  Ook mensen met een uitkering hebben last van overal hoge prijzen.
  Iedereen in Nederland heeft daar last van.
  Maar de mensen die al weinig hebben te besteden voelen het meer dan iemand die meer heeft te besteden.
  En Johscha, dat is altijd al zo geweest.De vvd/cda stemmers gingen wel stemmen.